El vídeo d'una pianista ucraïnesa tocant a casa seva per últim cop enmig de la runa
Tocar el piano entre les destrosses causades pels bombardejos, el gest d'una artista professional abans d'abandonar casa seva (TikTok Karysia)

El vídeo d'una pianista ucraïnesa tocant a casa seva per últim cop enmig de la runa

La filla de l'artista Irina Maniukina penja a les xarxes un vídeo de la seva mare tocant abans de fugir de la guerra

RedaccióActualitzat

Com tants altres ucraïnesos, la pianista professional Irina Maniukina ha fugit de casa seva, a la regió de Kíiv, a causa de la guerra.

Abans, però, va poder tornar a casa seva per veure com havia quedat l'edifici després dels bombardejos que havien caigut molt a prop.

Les destrosses a l'immoble eren evidents, però el piano va resistir. Maniukina va apartar la runa i la pols que havien caigut sobre l'instrument i es va acomiadar de la seva llar amb una melodia de Chopin (Étude Op. 25, No. 1), que la seva filla Karina va gravar i va compartir a TikTok.

L'emotiu vídeo ha sumat més de 260.000 "m'agrada":

@kkkarysia ????? ???????????? @catty.romanova ? ???????????? ???? - karysia

Maniukina vivia fins ara a Bila Tserkva, la seva ciutat natal, situada al sud de Kíiv.

Un míssil llançat per Rússia va impactar a pocs metres del domicili familiar. Mentre la pianista anava tocant, la filla documentava com havia quedat destruïda casa seva.

La mateixa filla va demanar que ningú jutgés la seva mare que, com a intèrpret professional, s'havia sentit empesa a tocar el piano.

En altres vídeos penjats per la filla es veu encara més clarament la destrucció causada pels míssils:

@kkkarysia ????? ???????????? @omelix.histori ? ???????????? ???? - karysia

 

@kkkarysia #???????? #?????????? #????? #??????? #ukraine #putin ? ???????????? ???? - ???????

A banda d'emocionar gent d'arreu del món, a moltes persones els ha recordat la pel·lícula "El pianista" (2002), dirigida per Roman Polanski i en què Adrien Brody interpretava Wladyslaw Szpilman, un pianista polonès d'origen jueu que va viure amb la seva família al gueto de Varsòvia quan els nazis van envair el país, el 1939, i que va aconseguir sobreviure a la barbàrie de l'Holocaust.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut