Fotograma del videojoc Neva
Neva es va estrenar el 15 d'octubre (ACN/Nomada Studio)

El videojoc Neva guanya un Game Award, el segon per als catalans Nomada Studio

És la segona vegada que aquest estudi barceloní guanya el premi a millor joc d'impacte social als prestigiosos The Game Awards

Enllaç a altres textos de l'autor

Montse Mas Montané

Redactora de la secció de Cultura de Catalunya Ràdio especialitzada en art, arquitectura i videojocs

@montsemasm
Actualitzat

Els catalans Nomada Studio ho han tornat a fer cinc anys després. A la seva seu, situada a Barcelona, aviat podran lluir dues estatuetes en forma d'àngels. Això serà quan els responsables d'aquest estudi tornin de Los Ángeles, als Estats Units, on s'ha fet la gala dels The Game Awards, els guardons més importants del sector dels videojocs a escala mundial.

L'any 2019 ja van recollir aquest guardó per Gris, una altra història que apel·la als sentiments.

Aquest és el moment en què el cofundador de Nomada Studio, Adrián Cuevas, recollia el premi a millor joc d'impacte social per Neva:


Com es recull en aquest vídeo, en el moment de recollir l'estatueta Cuevas s'ha dirigit als jugadors de Neva per dir que "és fantàstic veure com la nostra història ressona en ells".

I si Neva ressona és perquè parla d'emocions. És una història d'aventures protagonitzada per l'Alba, una nena que emprèn un perillós viatge acompanyada d'una lloba, la Neva, que és la que dona nom al videojoc.

A Neva s'explica la relació entre una nena i una lloba (ACN/Nomada Studio)

En declaracions a Catalunya Ràdio, Conrad Roset, director artístic i cofundador de l'estudi, s'ha mostrat exultant amb aquest segon premi en només 5 anys:

"Guanyar un Game Award és una fita històrica, i guanyar-ne dos ja ni t'ho explico. Crec que cap estudi català ni espanyol ha guanyat mai dos Game Awards, així que estem súper contents i orgullosos de la feina ben feta"

El videojoc va arribar a les plataformes digitals fa tot just dos mesos, el 15 d'octubre. Uns mesos abans, al maig passat, Conrad Roset va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, la màxima distinció cultural de Catalunya.

Estètica i emocions

Amb uns dibuixos molt delicats i una música entre hipnòtica i onírica, el videojoc va una mica més enllà per reflexionar sobre la relació entre pares i fills.

Conrad Roset és un dels cofundadors de Nomada Studio i el seu director artístic (ACN/Nomada Studio)

Si en l'anterior videojoc, Gris, van voler parlar de la superació d'un dol, en aquesta ocasió s'aborda la maternitat i la paternitat. Conrad Roset, que no ha pogut assistir a la gala perquè precisament acaba de ser pare per segona vegada, valora especialment que el guardó sigui per l'impacte social del joc:

"Jo recordo escriure la història just quan havia nascut el meu primer fill, i això és una història que reflexiona sobre els rols que s'adquireixen de pare a fill i com es van intercanviant a mesura que passa el temps"

Nomada Studio estava nominat també a la categoria de millor joc independent i millor direcció d'art, però Roset es mostra content que amb el premi a l'impacte social es reconegui el missatge emocional que vol representar Neva.

 

ARXIVAT A:
Videojocs
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut