L'exdiputat alemany durant la seva declaració

L'expert alemany a l'1-O critica que l'extrema dreta sigui acusació al procés

En declaracions a un mitjà alemany, l'exdiputat Von Grünberg troba alarmant que Vox pugui interrogar els acusats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

L'exdiputat alemany, Bernhard von Grünberg, ha declarat al judici del procés aquest dimecres com a testimoni proposat per les defenses de Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Després de la seva declaració, que ha durat dues hores, el polític ha criticat en un diari regional alemany, "l'Express", que la justícia espanyola permeti a un partit d'extrema dreta exercir d'acusació i interrogar testimonis, especialment si el seguiment mediàtic serveix per fer-los propaganda:

"És increïble que en la justícia espanyola pugui actuar com a acusació i interrogar els testimonis un partit d'extrema dreta que ho està utilitzant per fer campanya política. També que tot s'estigui emetent per televisió."

 

Von Grünberg no ha quedat satisfet del testimoni que el tribunal li ha permès donar, perquè no ha pogut exposar la seva opinió:

 

"És estrany que el tribunal em prohibís dir la meva opinió i no em pogués posicionar."

 

Von Grünberg és exdiputat regional del Partit Socialdemòcrata alemany (SPD) pel land de Renània del Nord - Westfàlia i va fer durant el referèndum de visitant internacional a títol personal, segons ha defensat avui. 

 

Grünberg es desvincula de tot moviment independentista

De la declaració de l'exdiputat alemany, el diari regional de Colònia ha destacat com Grünberg ha narrat l'actuació policial durant l'1-O: "trencant les portes" i desallotjant la gent, així com el trasllat a l'hospital dels ferits, també per projectils de goma.

Davant de la reiteració d'aquestes descripcions, la publicació considera que Vox ha intentat presentar Grünberg com un simpatitzant dels independentistes, condició que Grünberg ha negat. El diari alemany també destaca com l'expert internacional ha assegurat que es va pagar de la seva butxaca el viatge i les despeses relacionades.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut