Correus entrega a les meses electorals els vots per correu el dia de les eleccions (EFE/Biel Aliño)

El vot per correu per a les eleccions catalanes del 12M: com i quan demanar-lo

Les sol·licituds es poden fer fins al 2 de maig i els vots es poden entregar a Correus com a màxim el 9 de maig

RedaccióActualitzat

Les eleccions al Parlament de Catalunya han quedat oficialment convocades aquest dimarts, 19 de març i, per tant, ja es pot demanar el vot per correu.

Si ja saps que el dia 12 de maig no seràs el teu municipi i, per tant, no podràs votar presencialment, tens l'opció de fer arribar el teu vot per correu.

Ho pots demanar fins al 2 de maig, deu dies abans de les eleccions. Aquí t'expliquem com fer-ho:
 

On puc demanar el vot per correu?

Es pot fer a les oficines de Correus presentant el DNI, el passaport o el carnet de conduir; o a través de la seva web, si tens el DNI electrònic o un certificat digital vàlid, com pot ser l'IDCAT. Si no el tens, el pots demanar aquí.

Has de saber que un cop presentis la sol·licitud, si és acceptada per l'Oficina del Cens, ja no podràs votar presencialment el 12M.
 

Qui pot demanar el vot per correu?

Els requisits que has de complir són els mateixos que per poder votar de forma presencial. Has de ser major d'edat i estar inscrit al cens electoral

No el poden sol·licitar els electors residents a Espanya que es trobin temporalment a l'estranger, ni els electors residents a l'estranger que ho sol·licitin des del seu país de residència.
 

Fins quan es pot demanar?

El termini per demanar el vot per correu finalitza el 2 de maig.

Com faré arribar el meu vot a la meva mesa electoral?

La documentació per exercir el vot t'arribarà per correu certificat a l'adreça indicada i l'hauràs de rebre personalment. Si en aquell moment no hi ets, hauràs d'anar a l'oficina de Correus corresponent a recollir-la.

Inclou, entre d'altres, totes les paperetes de les candidatures que es presentin, els sobres per votar i les indicacions que has de seguir.

El teu vot l'hauràs d'enviar via certificat presentant-te a personalment a una oficina de Correus amb un document identificatiu.

Hi pots anar a partir del 22 d'abril i tens com a màxim fins al 9 de maig. Els vots que es recullin a les bústies de Correus no seran vàlids.
 

Com s'afegeixen els vots per correu al recompte?

Correus entregarà els vots a les meses electorals durant el dia de la votació, com a màxim fins a les vuit del vespre. 

Un cop s'han tancat els col·legis electorals i s'ha acabat la votació presencial, els vots per correu rebuts a la mesa electoral s'introdueixen a l'urna. Abans d'introduir-los, es comprova que el votant estigui inscrit al cens. A partir d'aquí, comença l'escrutini.

Per circumstàncies més concretes pots consultar la guia que ofereix la Generalitat.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024Parlament de Catalunya
Anar al contingut