Alvise pot acabar al Suprem per haver cobrat 100.000 euros d'un criptoempresari (EuropaPress/Eduardo Parra)

El "xiringuito financer" de criptomonedes que desmunta el discurs d'Alvise Pérez

Alvise Pérez, pendent d'una possible imputació de finançament irregular per tractes amb un empresari de criptomonedes
Pol Marsà Actualitzat
TEMA:
Extrema dreta

L'eurodiputat d'extrema dreta i populista Alvise Pérez, líder de S'ha Acabat la Festa, espera la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre si obre una causa judicial contra ell per finançament irregular. Pérez va cobrar 100.000 euros en metàl·lic i sense declarar d'un empresari, Álvaro Romillo, del sector de les criptomonedes.

Romillo assegura que va pagar a Alvise Pérez perquè fes lobby, a Europa i a Espanya, en favor del seu negoci i perquè el promocionés a ell mateix. L'eurodiputat reconeix el cobrament, però no aclareix per quin concepte el va rebre.

Com és habitual en el discurs populista d'Alvise Pérez, l'eurodiputat renega del pagament d'impostos, acusa Hisenda de ser una màfia i assegura que la irregularitat que pugui haver comès s'arregla amb una declaració complementària de la renda.

El Suprem, però, haurà de pronunciar-se sobre si aprecia delicte de finançament irregular en aquell cobrament perquè el pagament en negre es va fer coincidint amb la campanya electoral de les eleccions europees que van dur Alvise Pérez fins al Parlament Europeu. I, en no ser declarat, va quedar al marge del control del Tribunal de Comptes.

La demanda contra Alvise és de l'Associació d'Usuaris de Criptomonedes, l'ha presentat a l'Audiència Nacional i, donada la seva condició d'aforat per ser diputat al Parlament Europeu, s'ha elevat al Tribunal Suprem.

 

Qui és CryptoSpain?

Álvaro Romillo, conegut com a Luis de CryptoSpain a les xarxes socials, és l'empresari que va pagar 100.000 euros a Alvise Pérez. Té, almenys, tres demandes col·lectives per estafa a l'Audiència Nacional pel tancament de Madeira Invest Club, un suposat club privat que prometia rendibilitats desmesurades per a inversions teòricament legals al marge d'Hisenda fetes en criptomonedes.

Romillo explica que ha anat motu proprio a la justícia, abans de les querelles, i que s'hi ha posat a disposició. I assegura que col·laborarà amb el jutge i amb la Fiscalia en el que calgui, sense haver donat encara cap explicació pública.

És en el marc d'aquesta col·laboració amb la justícia que el mateix Álvaro Romillo ha explicat la seva versió de la seva relació i pagaments amb Alvise Pérez. Relació que inclou alguns missatges i trucades com la que ha revelat ElDiario.es, on es fa evident que l'eurodiputat adverteix l'empresari que la Guàrdia Civil l'investiga i on qualifica la Comissió Nacional del Mercat de Valors de corrupta.


El tancament de Madeira Invest Club

La conversa seria del 13 de setembre. Segons aquesta informació, just tres dies després de la conversa amb Alvise, Álvaro Romillo tanca Madeira Invest Club. Diverses plataformes d'afectats --en poden ser uns 3.000-- han presentat denúncia per por d'haver perdut les seves inversions. Diners pels quals els havien promès rendibilitats d'entre el 30% i el 53%; xifres desorbitades amb relació al rendiment mitjà del mercat d'inversions regulades.

De fet, la Comissió Nacional del Mercat de Valors, qualificada de corrupta per Alvise en la trucada amb Romillo, va emetre el maig del 2023 un avís que Madeira Invest Club era un "xiringuito financer" i que no tenia la seva autorització per actuar com a assessor en matèria d'inversions.

A l'espera que la Fiscalia del Suprem es pronunciï sobre Alvise Pérez i un presumpte cas de finançament irregular del partit S'ha Acabat la Festa, l'eurodiputat es presenta com a víctima del sistema i intenta globalitzar la seva presumpta irregularitat.

En un missatge a la xarxa social X insinua que alts càrrecs del govern espanyol o Santiago Abascal també van cobrar del mateix empresari. Vox ja ha anunciat una querella contra el líder de S'ha Acabat la Festa per les insinuacions sobre Santiago Abascal.

Coincidint amb tot això, a Sevilla, l'Audiència Provincial ha obligat un jutjat a reobrir la causa contra Alvise per haver publicat, el 2023, la fotografia sense pixelar de la filla del president espanyol, Pedro Sánchez, i haver revelat l'escola on estudia. Si el cas prospera mentre Alvise encara és eurodiputat, acabarà, també, al Tribunal Suprem.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut