Andrés Arauz celebra la victòria, que no li evitarà la segona volta (EFE/José Jácome)

Eleccions a l'Equador: Arauz, el candidat de Correa, guanya, però hi haurà segona volta

Encara no se sap si s'enfrontarà al centredretà Guillermo Lasso o a l'indígena Yaku Pérez
Redacció

Andrés Arauz, progressista i candidat pròxim a l'expresident Rafael Correa, és el guanyador indiscutible de les eleccions presidencials de l'Equador, celebrades aquest diumenge.

Amb més de 82% del vot escrutat ha obtingut un suport del 32,31%, a més de quinze punts de distància dels seus adversaris més immediats.

Arauz, de 36 anys, que podria convertir-se en el president més jove de l'Equador, ja ha qualificat els seus resultats de "victòria contundent", i s'ha mostrat convençut que l'11 d'abril guanyarà la segona volta.

 

Andrés Arauz (EFE/Elías L. Benarroch)


El que encara no se sap és amb qui es disputarà la presidència, si amb Guillermo Lasso, de centredreta, o amb l'indígena Yaku Pérez, ecologista d'esquerres, que es mantenen frec a frec conforme avança el recompte.

Les últimes xifres donaven un lleuger avantatge a Pérez, que amb el 19,92% dels vots escrutats passava al davant de Lasso, amb el 19,22%.

 

Yaku Pérez (EFE/Santiago Fernández)


Arauz va entrar en política fa molt poc, aquest estiu, quan Revolució Ciutadana, el partit de l'expresident Correa, buscava un candidat per recuperar el poder.

L'actual president de l'Equador, Lenín Moreno, que no optava a la reelecció, antic aliat de Correa, es va desmarcar del seu projecte polític a partir del 2017.

 

Guillermo Lasso (EFE/Santiago Fernández)


Les eleccions han estat, en part, un enfrontament entre tots dos, malgrat que cap dels dos hi concorria personalment.

Correa va governar deu anys, entre el 2007 i el 2017. Actualment és a Bèlgica, d'on és la seva dona, i està condemnat per corrupció per la justícia equatoriana.

Més de 13 milions d'equatorians estaven cridats a les urnes per elegir el nou president i també 137 integrants de l'Assemblea Nacional i 5 del Parlament Andí.

La participació ha superat lleugerament el 70%.

A Catalunya, milers d'equatorians han votat aquest diumenge en els punts habilitats a Fira Barcelona. 35.000 persones estaven inscrites per fer-ho, i hi ha hagut llargues cues.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut