Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, en una imatge d'arxiu (Reuters-Toby Melville)

Elisabet II convoca una cimera de la Corona britànica després del Megxit

La premsa britànica bateja com a Megxit la crisi desfermada després de l'anunci d'Enric i Meghan, en referència al Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea
Redacció Actualitzat
TEMA:
Reina Elisabet II

La monarquia britànica busca contra rellotge una "solució factible" al futur dels ducs de Sussex, Enric i Meghan. Cal definir amb urgència el seu nou estatus després que dimecres van anunciar de forma inesperada que s'allunyen de la institució perquè volen treballar i ser financerament independents.

La premsa de Londres ja ha batejat com a Megxit la crisi reial desfermada després de l'anunci de la parella, en referència al Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

 

La reina Elisabet II surt aquest diumenge de l'església de Maria Magdalena a Sandringham (Reuters/Toby Melville)

La reina i els prínceps Carles i Guillem es reuniran amb Enric

Dilluns, el príncep Enric es reunirà amb la seva àvia, la reina Elisabet II, amb Carles, el seu pare i hereu a la Corona, i amb el seu germà Guillem, segon en l'ordre de successió. La reunió es farà a la residència privada que la família reial britànica té a Sandringham, a l'est d'Anglaterra. Alguns mitjans apunten que Meghan Markle, duquessa de Sussex, podria participar per videoconferència en la reunió familiar des del Canadà, on va marxar divendres.

Els funcionaris del palau de Buckingham treballen de forma urgent per negociar el nou rol que han de representar ara el príncep Enric i la seva dona.

Des del seu casament, els ducs de Sussex són propietaris de Frogmore Cottage, un palauet situat en terrenys del castell de Windsor, que van reformar de dalt a baix l'any passat. Unes obres que van tenir un cost de 2,4 milions de lliures i que van ser finançades amb diners dels contribuents.

Frogmore Cottage, la residència oficial dels ducs de Sussex, Enric i Meghan


També s'haurà de negociar si la parella mantindrà o no la dotació financera que el príncep Carles els adjudica de la seva partida personal, si mantenen o no el seus títols nobiliaris o si les transaccions comercials i laborals que a partir d'ara estableixi la parella han de sotmetre's o no al control de la Corona.

Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, en una imatge d'arxiu (Reuters)


La premsa britànica destaca que l'anunci dels ducs de Sussex hauria agafat completament per sorpresa la reina d'Anglaterra i que Elisabet II estaria "molt trista" des que va rebre la notícia. Segons les mateixes fonts, hauria estat ella mateixa qui ha pres la iniciativa de reunir el nucli familiar amb voltant del seu net Enric, sisè en l'ordre de successió al tron.

Aquest diumenge, la premsa anglesa publica un vídeo del mes de juliol dels moments previs a l'estrena de la pel·lícula "El Rei Lleó" a Londres. A la catifa vermella, el fill del príncep Carles demana feina per a la seva dona Meghan al president i director executiu de The Walt Disney Company, Robert A. Iger. A la conversa, enregistrada per les càmeres de televisió, Enric li diu a l'executiu de Disney si ja sap que la seva dona és actriu i està acostumada a fer doblatges de veu.

Aquest dissabte s'ha anunciat que Meghan Markle ha firmat un acord amb Disney per posar veu a una de les produccions de la companyia.

Segons el diari The Sun, el príncep Felip, marit de la reina d'Anglaterra, hauria exclamat indignat quan va conèixer l'anunci del seu net Enric "A què dimonis juguen aquest parell?". La salut del consort d'Elisabet II, de 98 anys, és molt fràgil i ha estat uns dies ingressat en un centre hospitalari.

ARXIVAT A:
Reina Elisabet II Monarquia Regne Unit Carles III
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut