Elisenda Paluzie, reescollida com a presidenta de l'ANC amb el 85% dels vots
El vicepresident serà David Fernàndez, del CCN, que ha aconseguit gairebé el 70% dels vots
El nou secretariat de l'ANC ha reescollit aquest dissabte Elisenda Paluzie com a presidenta per als pròxims 2 anys amb el 85% dels vots a favor:
⬛️⬜️❗️ El nou Secretariat Nacional ha escollit els càrrecs de presidència i vicepresidència de l'entitat:
Assemblea Nacional Catalana (@assemblea) June 20, 2020
▪️ Presidència: @epaluzie
▪️ Vicepresidència: @DavictusCat
Després d'un descans, continuen les votacions per escollir secretaria i tresoreria.
Amb tu, #SomAssemblea pic.twitter.com/3zcbb1Ip4Q
Les votacions les han fet els 77 membres d'aquest organisme escollits la setmana passada, i ho han fet en el seu ple de constitució, que s'ha celebrat telemàticament:
⬛⬜🗳 En marxa el Ple constitutiu del Secretariat Nacional. Els membres del nou Secretariat seran els encarregats d'escollir presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria, i prenen el relleu dels membres sortints, també presents al ple.
Assemblea Nacional Catalana (@assemblea) June 20, 2020
Amb tu, #SomAssemblea pic.twitter.com/VzhJJNhZet
El vicepresident serà el dirigent del Cercle Català de Negocis David Fernàndez, que ha obtingut gairebé el 70% dels vots del secretariat.
Fernàndez, que ja era al secretariat nacional de l'ANC, és un dels impulsors de la candidatura independentista "Eines de país", que va guanyar les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona amb Joan Canadell al capdavant.
Els resultats han estat els següents, en votacions que s'han fet a una sola volta:
Presidència
Elisenda Paluzie: 63 vots (85,1%)
Montse Soler: 10 vots (13,5%)
En blanc: 1 vot (1,4%)
Vicepresidència
David Fernàndez: 51 vots (68,9%)
Salvador Vergés: 13 vots (17,6%)
En blanc: 10 vots (13,5%)
També secretària i tresorer
A més de la presidència i la vicepresidència, el nou secretariat ha escollit aquest dissabte els càrrecs de secretari i tresorer, que s'han votat a la tarda, quan s'ha reprès el ple telemàtic.
Els escollits han estat Patricia Sierra com a secretària, per davant de l'altra aspirant, Meritxell Borràs, i com a tresorer Carles Xavier Gómez:
Secretaria:
Patricia Sierra, 60 vots (82,2%)
Meritxell Borràs, 11 vots (15,1%)
Vots en blanc, 2 (2,7%)
Tresoreria:
Carles Xavier Gómez, 53 vots (73,6%)
Jordi Alsina, 14 vots (19,4%)
Vots en blanc, 5 (6,9%)
La més votada al secretariat
Paluzie ja va ser la més votada fa una setmana en les eleccions dels 77 membres del secretariat, amb 6.078 vots, al davant del periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños, que en va aconseguir 5.283, però que va descartar aspirar al càrrec.
Una altra de les candidates que havia pres força per aconseguir la presidència és Montse Soler, pròxima al president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, que s'ha mostrat crític amb la gestió de Paluzie.
Aquesta candidatura volia pressionar més els partits per aconseguir la independència, i és afí a La Crida impulsada per Carles Puigdemont, presidida per l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez.
Degana d'Economia a la UB
Formada com a economista a la UB, a la London School of Economics i a la universitat nord-americana de Yale, Elisenda Paluzie va convertir-se el 2009 en la primera degana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona.
Va renovar el mandat el 2013 i el va mantenir fins a l'abril del 2017, moment en què va passar al davant la seva altra dedicació preferent, la política en el seu vessant independentista, iniciada els anys 80 a la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya, i continuada després en diverses plataformes independentistes.
Entre el 2008 i el 2012 va ser militant d'ERC, i va arribar a ser la consellera nacional més votada del congrés del partit del 2008. En les eleccions al secretariat nacional de l'ANC del març del 2018, Paluzie ja va ser la candidata més votada, i pocs dies després es va convertir en presidenta en substitució de Jordi Sànchez, que llavors ja era a la presó.
Insistència en la via unilateral
Just abans de l'inici de la pandèmia del coronavirus, l'ANC es refermava en la via unilateral com a únic camí cap a la independència en un full de ruta que haurà de desplegar una nova direcció.
- ARXIVAT A:
- ANCIndependència