Musk va arribar als Estats Units amb permís d'estudiant però no es va matricular mai a la universitat i es va quedar il·legalment al país (Europa Press/Carsten Koall)

Elon Musk, altaveu de Trump, va treballar de manera il·legal als EUA segons una investigació

A l'inici de la seva carrera, només tenia permís d'estudis al país, però no es va matricular mai, i es va dedicar a crear la seva primera empresa, Zip2, sense permís de treball

RedaccióActualitzat

Elon Musk, propietari de SpaceX, Tesla i X (antic Twitter), va treballar de manera il·legal als Estats Units a l'inici de la seva carrera empresarial cap als 90, després d'abandonar un programa d'estudis de postgrau a Califòrnia, segons una investigació que The Washington Post ha publicat aquest dissabte. El diari es basa en antics socis, documents judicials i arxius empresarials.

Una revelació rellevant si pensem que Musk, nascut a Sud-àfrica, s'ha convertit en un dels donants i partidaris més importants de l'expresident republicà i actual candidat Donald Trump, i que dona suport a la seva retòrica contra la immigració irregular.

En els últims mesos, Musk s'ha fet ressò de les teories falses de Trump sobre migrants indocumentats, acusant-los de destruir el país i difonent aquestes opinions entre els seus més de 200 milions de seguidors a X, plataforma que va adquirir el 2022 i va rebatejar perquè passés a anomenar-se X, en comptes de Twitter.

Segons The Washington Post, Musk no tenia el dret legal de treballar mentre construïa Zip2, l'empresa que va vendre per uns 300 milions de dòlars el 1999, i que va ser el seu trampolí cap a Tesla i altres companyies que l'han convertit en la persona més rica del món.

Musk, en un dels mítings de campanya de Trump, saltant a l'escenari (Reuters/Brian Snyder)

Musk va arribar a Palo Alto el 1995 per cursar un programa de postgrau a la Universitat de Stanford en el qual mai es va matricular, per dedicar-se a les seves aventures empresarials. 

Segons indica al diari Leon Fresco, exadvocat del Departament de Justícia, els estudiants estrangers que arriben als Estats Units amb un visat d'estudiant no poden abandonar els estudis per fundar una empresa, fins i tot si en aquell moment no rebien pagaments immediats.

Segons dos experts legals consultats pel Post, sense una inscripció com a estudiant, Musk no tenia dret per quedar-se i hauria d'haver abandonat els Estats Units d'acord amb les lleis d'immigració de l'època. En qualsevol cas, afegeixen, Musk no tenia permís per treballar, perquè "hauria d'haver estat matriculat en un curs complet d'estudis per mantenir una autorització de treball vàlida com a estudiant".

Musk nega que treballés de forma il·legal els primers anys de ser als Estats Units (Reuters/Mike Segar)

Musk mai ha reconegut públicament haver treballat sense estatus legal. En una entrevista el 2013, va fer broma dient que es trobava en una "zona grisa" al principi de la seva carrera i, el 2020, va afirmar en un pòdcast que tenia un "visat de treball estudiantil" després de deixar els seus estudis a Stanford.

 "Hi estava legalment, però se suposava que havia de fer feina relacionada amb els estudis."

El diari també cita dos antics col·legues de Musk que van recordar que aquest va rebre la seva autorització de treball als Estats Units al voltant del 1997.

Ni Musk, ni el seu advocat Alex Spiro, ni el responsable de l'oficina familiar de Musk han volgut donar cap resposta al Post sobre aquestes revelacions.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTrump TwitterEleccions Estats Units 2024
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut