Elon Musk amenaça ara d'aturar la compra de Twitter i exigeix informació sobre bots
L'empresari acusa la xarxa social de "resistir-se activament" a proporcionar-li la informació que ha demanat sobre comptes falsos d'usuaris, bots i spam
Elon Musk torna a plantejar la possibilitat de fer-se enrere en la compra de Twitter. El magnat amenaça de "no consumar la transacció" perquè la companyia no li ha proporcionat informació sobre comptes falsos d'usuaris, bots i spam, com ell havia exigit.
En una carta que ha publicat la Comissió del Mercat de Valors nord-americana, els advocats de Musk asseguren que el comportament de la companyia fa pensar a Musk que "es resisteix activament i frustra els drets d'informació en virtut de l'acord de fusió".
Segons els advocats del magnat, això "és un clar incompliment substancial de les obligacions de Twitter en virtut de l'acord de fusió, i el senyor Musk es reserva tots els drets resultants, inclòs el dret de no consumar la transacció i el dret de rescindir l'acord de fusió".
La carta insisteix en diversos moments que Twitter "ha rebutjat oferir la informació que el senyor Musk ha sol·licitat repetidament des del 9 de maig".
Els advocats del magnat sostenen que el comprador "ha de tenir una comprensió cabal i exacta del nucli del model de negoci de Twitter: la base d'usuaris actius. En qualsevol circumstància, el senyor Musk no té perquè oferir explicacions dels seus arguments per demanar aquestes dades, ni doblegar-se a les noves condicions que la companyia ha intentat imposar".
Twitter torna a caure a la borsa
De moment, arran del gest de Musk, les accions de Twitter han caigut més d'un 4% des de l'obertura de Wall Street. Finalment, la caiguda s'ha reduït a un 1,77% i les accions cotitzaven a 39,45 dòlars, molt per sota dels 54,20 dòlars de l'oferta de compra plantejada pel fundador de SpaceX.
El 13 de maig, Musk va decidir suspendre temporalment la compra de Twitter a l'espera de saber més detalls sobre la proporció de comptes falsos i bots sobre el total d'usuaris actius de la xarxa social, tot i que va remarcar que continuava "compromès amb l'adquisició" de la companyia.
En la documentació registrada a la SEC, Twitter xifrava en "menys del 5%" dels usuaris mensuals actius la proporció de comptes falsos o spam en el primer trimestre del 2022. Tanmateix, admetia que el càlcul podia "no representar amb precisió la quantitat real d'aquests comptes" i que, en realitat, "podria ser més alta del que es creu".
En la presentació de resultats del primer trimestre, a finals d'abril, Twitter va reconèixer un error pel qual, entre el primer trimestre del 2019 i el quart de 2021, havia sobreestimat el càlcul d'usuaris diaris actius monetitzables en prop de dos milions de comptes.
Era la segona vegada que la companyia admetia un error de càlcul similar en una de les variables en què més es fixa el mercat. L'any 2017 va descobrir que durant tres anys havia estat sobreestimant el total d'usuaris actius.
Els bots, la gran preocupació de Musk
El 14 d'abril, Musk va presentar per sorpresa una oferta per comprar la totalitat del capital de Twitter. Feia deu dies que n'era l'accionista principal.
Des de l'inici de l'operació, Musk ha defensat que els bots (comptes automatitzats que transmeten spam) eren un dels principals problemes de Twitter, juntament amb el de la llibertat d'expressió, que segons ell està coartada per la política actual de l'empresa.
- ARXIVAT A:
- TwitterXarxes socials