Elon Musk amb un mòbil a la seu de SpaceX a Texas, l'agost passat (Reuters/Adrees Latif)

Elon Musk fa marxa enrere i diu ara que vol comprar Twitter pel preu de l'oferta inicial

Les accions de la xarxa social han pujat un 12% i se n'ha suspès breument la cotització, després que l'agència Bloomberg publiqués la notícia de la compra
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Twitter

Elon Musk torna a fer un cop de timó en relació amb la possible compra de Twitter. Després de fer marxa enrere en la intenció de comprar la xarxa social, ara sembla que el fundador de Tesla torna a estar disposat a comprar-la pel preu que va anunciar el mes d'abril, 44.000 milions de dòlars, segons ha informa l'agència Bloomberg i el mateix Musk ha confirmat en un tuit.

Citant fonts properes al cas que han demanat mantenir l'anonimat, Bloomberg apunta que l'empresari ha enviat una carta al consell d'administració de la companyia amb la proposta de comprar Twitter a un preu de 54,2 dòlars per acció.

El multimilionari ha fet un tuit en què assegura que "comprar Twitter és un accelerador per crear X, l'aplicació de tot".

És un capítol més en el culebrot en què estan immersos des de fa mesos. En canvi, Twitter s'ha mostrat d'acord amb l'oferta de Musk i ha apuntat que "la intenció de la companyia és tancar la transacció per 54,20 dòlars l'acció". 

El judici per la demanda de Twitter contra Musk està previst que comenci el 17 d'octubre (Reuters/Dado Ruvic)

Un canvi de parer a pocs dies del judici Twitter-Musk 

El diari econòmic Financial Times emmarca la decisió de Musk en la batalla legal entre el milionari i la companyia. Quan Musk va renunciar a la compra, la resposta de Twitter va ser demandar-lo.

Aquest nou intent de compra per part de l'empresari arriba dies abans de l'inici del judici, previst per al 17 d'octubre. El multimilionari esperava que la justícia l'eximís de formalitzar l'adquisició de la companyia, tal com exigia Twitter.

L'anunci ha fet enfilar el valor de les accions de Twitter, que han pujat un 12%. Arran d'aquest salt, se n'ha suspès momentàniament la cotització.

Musk durant una presentació (Reuters/Stephen Lam)

Sis mesos de culebrot

"He fet una oferta". Amb un breu missatge a Twitter, Elon Musk anunciava el 14 d'abril que havia presentat una proposta per comprar el 100% del capital de la xarxa social. Feia pocs dies que s'havia convertit en el principal accionista de la xarxa social amb el 9,2% de les accions.

Segons l'empresari, Twitter és una eina amb "un potencial extraordinari" i la seva intenció era "desbloquejar-lo". Per aconseguir-ho apostava per fer canvis profunds en el funcionament de la xarxa social: "Twitter s'ha de transformar en una empresa privada per fer els canvis que s'han de fer", assegurava en una carta dirigida al president de la companyia, Bret Taylor

Tot i que, en un primer moment, Twitter va intentar posar entrebancs a l'operació amb una "píndola enverinada" que evités la compra, finalment, la direcció de la companyia va acceptar l'oferta de Musk amb les xifres que havia fixat l'empresari54,20 dòlars per acció, que suposaven un preu total de 44.000 milions de dòlars.

Només havien passat tres setmanes de l'acord quan Musk va anunciar que suspenia l'oferta de compra, a l'espera de tenir més informació sobre el percentatge de comptes falsos que hi havia a la xarxa social.

El fundador de Tesla defensava que Twitter es convertís en una plataforma transparent i en què es pugui confiar. Amb aquest objectiu, la presència de comptes falsos i bots era la principal preocupació de Musk sobre la xarxa social. L'anunci va suposar una caiguda del valor de les accions de la companyia d'un 20%.

Finalment, a principis de juliol, l'empresari va renunciar a la compra i va acusar Twitter de fer declaracions "falses i enganyoses" en firmar l'acord i de no haver-li facilitat la informació que necessitava, per exemple, sobre comptes falsos o bots. Els termes de l'acord de compra exigeixien que Musk pagués una tarifa de ruptura de 1.000 milions de dòlars si no completava la transacció.

La companyia va demandar Musk per obligar-lo a comprar l'empresa pels 44.000 milions de dòlars acordats. Twitter acusava Musk d'haver cancel·lat la compra per la caiguda general de les empreses tecnològiques a les borses. Davant aquesta situació, la companyia considerava que l'operació "ja no servia als interessos personals" del fundador de Tesla.

 

L'home més ric del món

Elon Musk, l'home més ric del món segons l'última edició de la llista Forbes, va néixer a Pretòria el 1971. De pare sud-africà i mare canadenca, viu als Estats Units des del 1992.

Entre les seves aventures empresarials hi ha ser un dels fundadors del sistema de pagament PayPal, la companyia espacial SpaceX o la marca de cotxes elèctrics Tesla.

Al llarg de la seva trajectòria, ha liderat més empreses, com la companyia de panells fotovoltaics Tesla Energy; The Boring Company, que es dedica a construir túnels urbans per on circulen vehicles Tesla; o Neuralink, que desenvolupa sistemes relacionats amb la neurotecnologia.

Musk durant la presentació d'un vehicle Tesla (Reuters/Stephen Lam) 
ARXIVAT A:
Twitter Xarxes socials
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut