El fundador de Tesla, Elon Musk (Reuters)
El fundador de Tesla, Elon Musk (Reuters)

Elon Musk frena de moment la compra de Twitter i les accions cauen a la borsa

El director de Tesla i SpaceX anuncia que ha aturat temporalment la compra de la xarxa fins que no tingui informació més detallada del percentatge de comptes falsos

RedaccióActualitzat

Elon Musk deixa en suspens la milionària compra de Twitter. El director de Tesla i SpaceX ha anunciat per sorpresa aquest divendres que atura temporalment l'adquisició, només 20 dies després d'haver-se fet oficial.

En un breu tuit, Musk diu que ha frenat l'operació fins a tenir informació més detallada del percentatge de comptes falsos.


Si una de les dues parts cancel·la l'acord de compra, hauria de pagar mil milions d'euros com a compensació.


Caiguda a la borsa

L'anunci, fet abans del migdia, ja ha comportat la reacció dels inversors. Les accions de la companyia han caigut al voltant d'un 20% en els mercats abans de l'obertura de la borsa de Wall Street.

En canvi, han pujat les accions de Tesla, que ha de donar múscul financer a Musk per obtenir la compra de Twitter. Alguns inversors consideren que la compra de la xarxa social pot distreure el multimilionari de la direcció de la companyia de cotxes.


El problema dels bots i els comptes falsos

L'argument que ha donat Musk per anunciar la paralització de la compra té a veure amb els càlculs que fa Twitter dels comptes falsos de la xarxa. Aquest dilluns, un informe de la companyia calculava que aquests perfils representen menys d'un 5% dels 229 milions d'usuaris que té.

La presència de comptes falsos i bots és el que més preocupa Elon Musk sobre la xarxa social. El fundador de Tesla creu que cal convertir Twitter en una plataforma transparent i en què es pugui confiar.

Una de les intencions que va anunciar fa unes setmanes era poder verificar que darrere de cada compte hi hagi una persona real. Musk també va proposar fer públics els algoritmes de la xarxa.

 

L'arribada de Musk a la companyia ha estat envoltada de tensió des que es va anunciar, amb Twitter intentant frenar la compra i els treballadors mostrant-se preocupats pel seu futur.

 

ARXIVAT A:
Twitter
Anar al contingut