Musk argumenta que fer pagar pels comptes verificats és necessari per combatre els comptes falsos (Reuters/Dado Ruvic)

Elon Musk vol fer pagar una subscripció mensual als comptes verificats de Twitter

El nou propietari de la xarxa social hauria amenaçat d'acomiadar els treballadors si aquesta opció no està disponible el 7 de novembre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Twitter

Elon Musk, propietari de Twitter des de divendres, sembla disposat a convertir tots els comptes verificats en subscripcions de pagament. I té pressa per fer-ho.

Segons el mitjà especialitzat The Verge, aquest diumenge, tot just tres dies després de fer-se càrrec de Twitter, Musk hauria dit als treballadors que vol tenir l'opció disponible en una setmana, el 7 de novembre. I els hauria amenaçat d'acomiadar-los si no compleixen el termini.

Twitter ja té una opció de pagament, anomenada Twitter Blue, posada en marxa l'any passat, que per 4,99 dòlars mensuals permet funcionalitats afegides com poder editar els tuits o tenir accés sense publicitat a determinades publicacions.

El servei es va posar en marxa per 2,99 dòlars mensuals, que aquest estiu es van gairebé doblar fins als 4,99 dòlars actuals.

Musk ha pagat 44.000 milions de dòlars per ser propietari de Twitter (Reuters/Dado Ruvic)

Ara, Musk, a més de multiplicar per quatre la quota de Twitter Blue, que passaria a costar 19,99 al mes, vol fer-la obligatòria per a tots els usuaris de comptes verificats.

Segons ha pogut saber The Verge, la idea és que un cop es posi en marxa el nou Twitter Blue, els usuaris amb comptes verificats tindrien 90 dies per subscriure-s'hi o perdrien la marca blava que acredita que el compte és autèntic.

L'argument de Musk és que la subscripció de pagament "és l'única manera de derrotar els bots i els trolls", i perquè els ingressos per publicitat no són suficients.

Ho ha explicat en resposta a un missatge de l'escriptor Stephen King, en què el conegut autor diu que si fan pagar 20 dòlars per tenir el compte verificat marxarà de Twitter.


En la mateixa conversa, per cert, Musk pregunta a King si estaria disposat a pagar 8 dòlars en comptes de 20.

La qüestió dels nombrosos comptes falsos i bots que existeixen a Twitter ja va ser un dels arguments de Musk quan va estar a punt de fer-se enrere en la decisió de comprar aquesta xarxa social.

Diumenge, Musk va fer un tuit en què, sense entrar en detalls, avançava: "Tot el procés de verificació s'està renovant ara mateix."

El primer mitjà que va informar sobre les intencions de Musk de fer pagar per tenir un compte verificat va ser Platformer, que apuntava a pressions per generar beneficis.


Musk, únic director de Twitter

Aquest dilluns, d'altra banda, Elon Musk ha anunciat que s'ha convertit en l'únic director de Twitter, després d'acomiadar tot el consell d'administració.

Una mica més tard, en un missatge a Twitter, Musk ha explicat que la dissolució del consell "és només temporal".

La documentació enviada per Twitter a la Comissió de Borsa i Valors (SEC) dels Estats Units assegura que aquesta decisió formava part de l'acord d'adquisició signat el mes d'abril.

Aquests no són els primers acomiadaments de Musk a Twitter: el mateix dia que va comprar l'empresa per 44.000 milions de dòlars ja va acomiadar-ne el màxim responsable, Parag Agrawal, i tres alts directius més.


"Operador de la línia d'atenció al client de Twitter"

Ara per ara, després de l'últim canvi que hi ha fet, el text de presentació que es pot llegir en el compte de Twitter de Musk és "Twitter Complaint Hotline Operator", traduïble per "Operador de la línia d'atenció al client de Twitter". 

"Operador de la línia d'atenció al client de Twitter", el nou text a la "bio" de Musk

Abans, Musk havia escrit "Chief Twit", que pot ser entès com a "cap de Twitter", però també es pot traduir com a "cap dels cretins"; i "The bird is freed" ("L'ocell ha estat alliberat"), la frase que va triar en completar la compra de la xarxa social.

ARXIVAT A:
Twitter Xarxes socials
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut