Moià

Els 10 municipis del Moianès decideixen que volen ser comarca

El 47,38% del cens ha votat en aquest procés participatiu no vinculant

RedaccióActualitzat

Els veïns de 10 municipis del Moianès han començat a les 9 del matí el procés participatiu no vinculant per decidir si volen convertir-se en comarca. Són poc més de 10.000 persones més grans de 16 anys els que poden decidir aquest diumenge si volen tenir comarca pròpia, el Moianès. Hi ha votat el 47,38% del cens, 5146 persones.

A les 8 del vespre ja s'han tancat els col·legis electorals als 10 municipis i ha començat el recompte, que s'ha fet obert al públic. El sí s'ha imposat a les 10 poblacions amb un 80,32%. Un 16,32 han votat no.

La participació ha variat molt segons el municipi: Collsuspina, amb el 68,48%, és el municipi on ha votat més gent,mentre que Sant Quirze Safaja, amb el 31,31%, el que menys

Amb la pregunta 'Vols que els municipis de: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?', els electors han pogut decidir sobre el futur dels seus pobles en una demanda històrica al territori.

Els municipis que han votat avui ja estaven agrupats en el Consorci del Moianès, una mancomunitat que fa més de 20 anys que funciona, però la Llei de Racionalització de l'Administració local ha deixat sota mínims aquest instrument. És per això que avui en aquests municipis decidiran si volen disposar d'un consell comarcal.

Un cop imposat el sí, els deu municipis ratificaran la decisió en un ple extraordinari i el projecte de llei de creació de la 42a comarca de Catalunya entrarà al Parlament.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha felicitat els moianesos en un tuit:

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut