Els 5 detinguts per violar almenys 3 dones captaven les víctimes en apps de cites

S'han presentat tres denúncies, però la policia pensa que més dones podrien haver estat violades per aquest grup organitzat

RedaccióActualitzat

Tot va començar durant la pandèmia, amb el toc de queda vigent i l'oci nocturn tancat. Va ser en aquest context que cinc homes van organitzar-se amb la intenció de captar noies i agredir-les sexualment.

Per aconseguir-ho utilitzaven aplicacions de cites, com Tinder o Badoo, a través de les quals un d'ells quedava amb una noia i la convidava a una festa.

Un cop la noia era al pis, però, acabava descobrint que a més del noi amb el qual havia quedat n'hi havia d'altres que esperaven la seva arribada, i la cita es convertia en una violació grupal


Hi pot haver més víctimes

Detinguts a Castelldefels i a Gavà, els cinc acusats són a la presó, provisional, comunicada i sense fiança, com ha ordenat el jutjat número 5 de Gavà, al Baix Llobregat.

La jutgessa titular, que els imputa cinc delictes d'agressió i tres d'agressió o abús sexual, els considera un grup organitzat que captava les noies per sotmetre-les a pràctiques sexuals no consentides; i que ho feien de manera sistemàtica, actuant com a depredadors sexuals.

Explica que menyspreaven les víctimes i les consideraven objectes amb els quals satisfer els seus desitjos sexuals.

Ara per ara s'han presentat tres denúncies, però els missatges dels mòbils analitzats fan pensar que hi pot haver més víctimes, que no han pogut ser identificades. 

A més, una de les denunciants és una noia amb disminució psíquica i, per tant, especialment vulnerable.

La primera denúncia es va presentar ara fa un any, per uns fets que haurien passat el mes de maig del 2021. Totes les agressions denunciades van passar al Baix Llobregat.

Els detinguts tenen entre 30 i 35 anys; l'edat de les denunciants no s'ha fet pública.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

També hi ha un gest de socors que es pot fer amb la mà que val la pena conèixer i que permet alertar la policia que s'està en perill, en cas de no poder-ho dir amb paraules.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut