Part dels acusats saluden abans d'entrar al judici (ACN/Gemma Aleman)

Els 9 de Lledoners: absolts els tres a qui Fiscalia i Generalitat mantenien l'acusació

Els altres 6 acusats ja van ser absolts al final del judici
Roger Rovira/Paula Florit Actualitzat
TEMA:
Procés català

Els tres members dels anomenats "9 de Lledoners", a qui Fiscalia i Generalitat mantenien l'acusació després del judici, han quedat absolts.

Se'ls acusava de desordres públics i lesions lleus pels incidents que hi va haver durant el trasllat dels presos independentistes a Madrid, al febrer del 2019, per ser jutjats al Tribunal Suprem.

La Fiscalia demanava per a ells una pena màxima de 5 anys de presó, mentre que la Generalitat demanava sis mesos.

Un dels advocats defensors, Josep Rossell i Fossas, ha publicat la resolució judicial a Twitter:


La jutgessa ja va absoldre 6 dels acusats

El judici va quedar vist per a sentència el 3 d'octubre passat. Va durar dos dies i, un cop escoltat el testimoni dels acusats i dels mossos ferits -que no van poder concretar de manera exacta qui els va agredir durant la protesta-, la jutgessa va decidir absoldre'n 6

Els Mossos ferits no van identificar amb exactitud els autors de les agressions

També va ser motiu de debat polític el paper de la Generalitat en aquest judici, que actuava com a acusació. Tot i que va rebaixar les seves peticions de presó d'un any i mig a sis mesos l'últim dia de judici, el fet que hi fossin presents va ser criticat per col·lectius independentistes i la CUP.

Ha passat el mateix en altres casos de persones que han anat a judici amb incidents en protestes independentistes. Recentment, el govern ha anunciat que es retirarà de totes causes contra manifestants si no es pot acreditar l'autor de les lesions. 
 

Acusats pels incidents durant el trasllat dels presos

Els 9 de Lledoners van ser acusats pels disturbis que hi va haver a l'exterior de la presó de Lledoners l'1 de febrer del 2019, quan es van traslladar els presos independentistes a Madrid per ser jutjats al Tribunal Suprem.

Protesta independentista davant la presó de Lledoners

Desenes de persones s'hi van desplaçar per acomiadar-los, i es van fer barricades al mig de la carretera C-55. 3 mossos van quedar ferits. 

ARXIVAT A:
Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut