Els acudits racistes en un míting de Trump encenen Bad Bunny, Jennifer López o Luis Fonsi
Donald Trump ha celebrat aquest diumenge un míting al famós Madison Square Garden de Nova York en què, tot i no tenir possibilitats de guanyar a l'estat, ha tret múscul i ha demostrat que pot omplir grans estadis també als feus dels demòcrates.
Com és habitual als mítings de campanya, el discurs del candidat va precedit de les aparicions d'altres figures de la cultura, la política o els negocis.
Una de les aparicions prèvies aquest diumenge ha estat la del còmic Tony Hinchcliffe, que ha basat els seus acudits a fer mofa de la comunitat llatina i, especialment, de Puerto Rico.
"No sé si ho sabíeu, però hi ha literalment una illa de deixalles flotant al mig de l'oceà ara mateix, crec que es diu Puerto Rico."
El comentari ha rebut crítiques dels demòcrates, però també del mateix Partit Republicà de Donald Trump, així com d'alguns dels porto-riquenys més internacionals.
De Bad Bunny i Jennifer López a companys de partit: la comunitat porto-riquenya respon
Membres porto-riquenys del Partit Republicà de Trump han expressat el seu malestar per l'acudit de l'"illa de deixalles flotant".
Líders republicans com la comissionada de Puerto Rico al Congrés, Jenniffer González; o la representant de Florida, María Elvira Salazar, han condemnat l'acudit i l'han titllat de "racista".
De fet, el mateix president del partit republicà de Puerto Rico ha publicat un comunicat de condemna en què qualifica de "desgraciades, ignorants i totalment repudiables" les paraules del còmic.
Puerto Rico forma part dels Estats Units com a estat lliure associat i està sotmès a l'autoritat del govern i el president estatunidenc, però els seus ciutadans no tenen dret a vot en les eleccions presidencials.
Coincidint amb la polèmica, el cantant Bad Bunny, un dels porto-riquenys més influents i coneguts arreu del món, també s'ha posicionat contra Donald Trump.
Bad Bunny ha compartit un vídeo de la candidata demòcrata i vicepresidenta del país, Kamala Harris, a les històries del seu compte d'Instagram.
D'altres personalitats amb orígens porto-riquenys com Jennifer López, Luis Fonsi, Marc Anthony i Ricky Martin s'han sumat a la condemna de les paraules de Tony Hinchcliffe a les seves xarxes socials.
A més, diverses associacions de ciutadans llatinoamericans als Estats Units han rebutjat la intervenció del còmic.
Acudits contra els migrants, Taylor Swift i la guerra a Gaza
Hinchcliffe també ha dit que la seva mare viu a Ohio i menja mascotes, en referència a la polèmica mentida de Trump sobre els immigrants de fa unes setmanes.
Durant la seva intervenció, el còmic ha dit que ell rep "els migrants amb els braços oberts, i quan dic amb els braços oberts, vull dir això:", i ha alçat els braços fent un gest de negació i pronunciant "torneu enrere" amb la boca.
També ha dit que "a aquests llatins els encanta tenir fills".
En els 11 minuts d'intervenció, el còmic també ha banalitzat la violència masclista amb un comentari d'aparença innocent sobre futbol americà:
"No ho sé vosaltres, però jo crec que Travis Kelce (parella de Taylor Swift, que dona suport a Harris) podria ser el proper O. J. Simpson (conegut per matar la seva dona)".
També ha retratat amb estereotips la guerra a Gaza, que ha assegurat que s'ha d'acabar a pedra, paper o tisora: "Saps que els palestins tiraran pedra tota l'estona, i als jueus els costa treure el paper (fent el gest de llançar diners)".
Hinchcliffe es defensa: "M'encanta Puerto Rico"
Tony Hinchcliffe ha defensat els seus acudits amb un missatge a X on diu que "aquesta gent no té sentit de l'humor".
"M'encanta Puerto Rico i hi vaig de vacances. Em vaig riure de tothom", diu el còmic.
En el seu missatge, Hinchcliffe respon als comentaris de condemna de Tim Walz, candidat a la vicepresidència.
El còmic retreu a Walz que hagi "tret de context" l'acudit per "fer-lo semblar racista", i li etziba: "Potser és l'hora de canviar-te el tampó".
- ARXIVAT A:
- Trump Kamala Harris Eleccions Estats Units 2024