Els advocats defensors diuen que el tribunal els ha felicitat: "Ben jugada la partida"
- TEMA:
- Judici procés
Els advocats Andreu Van den Eynde -d'Oriol Junqueras i Raül Romeva- i Jordi Pina - de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull-, visiten els seus defensats a la presó de Soto del Real l'endemà que el judici del procés hagi quedat vist per a sentència amb crides al diàleg per part dels processats i després de quatre mesos, 52 sessions i 426 testimonis.
Al programa "Els matins" de TV3, tots dos s'han mostrat satisfets de la seva feina durant el judici i han recordat que ara tot està en mans dels jutges. Van den Eynde ha assegurat que des del tribunal els han dit que han "jugat bé la partida":
"El feed-back que vam tenir del tribunal ens va reconfortar molt perquè, evidentment, ells mai avançaran el seu pronunciament però ens han dit, això és l'únic que ens importa a nosaltres, 'ben jugada la partida' i també ens ho van dir els fiscals, de la mateixa manera que els ho hem dit a ells. Per tant, això és l'únic que ens reconforta: que hem fet bé la feina i que hem fet el que sempre he dit que havíem de fer, que és portar al límit aquesta situació: posar-los-ho molt i molt difícil. A partir d'ara el que passi no ho sabem."
Jordi Pina ha explicat també que el tribunal ha quedat sorprès i satisfet per unes defenses molt tècniques.
"És cert que alguns dels magistrats es van adreçar a la defensa dient-nos, la qual cosa, d'altra banda, també és lògica perquè la correcció impera, que realment estaven molt satisfets de l'alt contingut tècnic dels nostres informes. Probablement es pensaven que nosaltres teníem banyes i cua i que vindríem aquí a fer una espècie de performance, un xou mediàtic, que vindríem a fer política des d'un tribunal i crec que el tribunal ha quedat gratament sorprès que nosaltres hem vingut a defensar unes persones d'uns fets que considerem que no són constitutius de delicte."
D'altra banda, Andreu Van den Eynde ha negat que hagin acceptat el delicte de desobediència en el seu informe final de defensa.
"Jo el que vaig dir és que es va desobeir, que és diferent. Hi va haver un moment en què es va decidir que no es podia donar compliment a unes determinades ordres judicials però això no implica que hàgim comès un delicte de desobediència perquè aquesta és la discussió que hauríem d'haver tingut aquí. Hem comès un delicte de desobediència o no? Hem desobeït? Segur i en aquesta discussió jo hauria dit que teníem dret a desobeir, segurament."
Per la seva part, l'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, va dir aquest dimecres en declaracions al programa "Més 324" que la sentència del procés establirà jurisprudència en l'exercici dels drets fonamentals de les persones.
També sobre la sentència, l'advocat de Joaquim Forn ha avisat que el tribunal té moltes qüestions de gran responsabilitat sobre la taula, com "quin és el tractament que una societat democràtica fa de la dissidència política massiva com a fenomen criminal".
"És un judici històric, però com de rebel·lió, de moment només n'hi ha una cada 40-50 anys trigarà molt aquesta jurisprudència a tornar-se aplicar, sortosament. Tant de bo no s'hagi d'aplicar mai. Sí que és veritat que el tribunal té moltes qüestions interessants a delimitar, la més interessant de totes, quin és el tractament que una societat democràtica fa de la dissidència política massiva com a fenomen criminal."
- ARXIVAT A:
- Judici procés