Els advocats dels espiats pel Catalangate es querellaran contra el propietari de Pegasus
- TEMA:
- Catalangate
Els advocats dels espiats amb el Catalangate es querellaran contra l'empresa israeliana que va crear el programa Pegasus. Els advocats Antoni Abat, Andreu Van den Eynde, Benet Salellas i Gonzalo Boye han avançat la seva estratègia en un acte organitzat per Òmnium amb l'ANC i partits polítics.
D'entrada, els advocats apunten directament a l'empresa israeliana propietària del programa d'espionatge Pegasus, NSO. Creuen que és "coautora de l'espionatge".
En un acte a l'edifici històric de la UB, l'advocat Andreu Van den Eynde ha explicat que vol portar el cas al procés judicial ja obert per l'expresident del Parlament Roger Torrent.
Gonzalo Boye ha apostat per presentar querelles individuals, en funció de cada cas.
Andreu Van den Eynde i Gonzalo Boye, que són víctimes ells mateixos de l'espionatge massiu, denuncien que a més a més de violar la seva intimitat també s'ha vulnerat la dels seus clients.
Benet Salellas ha subratllat que el plantejament serà "obert" per investigar totes les agències espanyoles, CNI inclòs, juntament amb la Policia i la Guàrdia Civil.
"Farem un plantejament obert de les querelles per investigar totes les agències governamentals espanyoles."
Els advocats representen els espiats de les diferents formacions: Antoni Abad, representant l'ANC; Andreu Van den Eynde, d'ERC; Benet Salellas, de la CUP i Òmnium; i Gozalo Boye, de Junts.
Des del punt de vista jurídic, pels advocats, el Catalangate també és una oportunitat per explicar les accions de l'estat contra l'independentisme. Van den Eynde ha instat la ciutadania a "pressionar" perquè els òrgans de l'estat "no s'escapin" de donar explicacions.
A l'Aula Magna de la UB hi han assistit representants dels partits i organitzacions, així com algunes de les persones espiades per Pegasus, al costat de personalitats del món de l'advocacia, el món jurídic i d'entitats pels drets humans.
- ARXIVAT A:
- Procés català Espionatge Catalangate