Els alemanys comencen a arribar a Mallorca per les vacances de Setmana Santa

Vols de Hannover, Düsseldorf, Colònia i Frankfurt, amb una ocupació del 85%, han portat prop de 1.200 turistes a les Illes
Actualitzat
TEMA:
Turisme

Prop de 1.200 alemanys amb una PCR negativa han arribat aquest diumenge a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma, buscant uns dies de sol i tranquil·litat, tot i que el govern d'Angela Merkel desaconsella viatjar.

"Gaudir del bon temps" era l'objectiu més repetit. "És una sensació sorprenent tornar a ser aquí", deia un emocionat només baixar de l'avió.

Han arribat en vols de Hannover, Düsseldorf, Colònia i Frankfurt, amb una ocupació del 85%.

Els turistes han volat amb el touroperador TUI, que ja ha reprès l'activitat. "Hi havia molta demanda des d'Alemanya i hem passat dels set vols previstos a trenta, en la primera setmana", diu Ian Livesey, director de TUI a Espanya i Balears.

 

Incertesa a Alemanya

Mentre s'ha disparat la contractació de vols a les Balears, la cancellera Merkel prendrà una decisió aquest dilluns sobre la mobilitat per Setmana Santa. Els contagis de Covid a Alemanya han pujat, amb una incidència acumulada en set dies per sobre dels 100 casos per 100.000 habitants.

Alguns presidents d'estats federats, com Manuela Schwesig, de Mecklenburg - Pomerània Occidental, han defensat que es permetin "com a mínim unes vacances sense contacte", és a dir, que les persones puguin desplaçar-se dins de país i s'ha preguntat per què una estada a Mallorca "és menys perillosa" que seure al cotxe i viatjar una hora a la costa alemanya.

"Ningú pot entendre que l'opció d'unes vacances a Mallorca torni a prevaler ara sobre unes al propi país per raons epidemiològiques."


La setmana passada, Alemanya va actualitzar la llista de zones de risc per Covid i ja no hi figuren les Balears, València, Castella - la Manxa, Extremadura, La Rioja i Múrcia, cosa que va disparar la demanda de vols a les Illes.

El mercat alemany és el més important per al turisme de les Balears i el 2019, l'any previ a la pandèmia, la xifra de turistes procedents d'Alemanya va superar els quatre milions i mig per quart any consecutiu, segons el portal d'estadístiques Statista.
ARXIVAT A:
Turisme Coronavirus Covid-19 Illes Balears Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut