Els altres casos del titular del jutjat 13: okupes i antisistema
El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, que ha mort aquest diumenge als 71 anys, era la bèstia negra de l'independentisme, però també ho era dels grups antisistema.
Com a titular del jutjat número 13 de Barcelona des de l'any 2003, a més d'investigar la preparació del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, va dur diverses causes contra col·lectius okupes i anarquistes.
El 2004 va instruir la causa per un atac amb còctels Molotov contra la comissaria de la Policia Nacional a Sants. Es van detenir tres joves i dos van ingressar a la presó. S'hi van passar dos mesos, fins que l'Audiència de Barcelona els va deixar en llibertat. Van acabar absolts i indemnitzats pel temps que havien passat a la presó.
El 2006, un grup anarquista anomenat Les Brigades de la Còlera va reivindicar l'enviament d'una carta bomba adreçada a Ramírez Sunyer. Els Mossos van desactivar la carta bomba a l'oficina de Correus. Els anarquistes retreien al jutge l'empresonament dels joves de l'Hospitalet.
Un dels casos que van tenir més ressò va passar el 2014 durant l'onada de protestes contra la decisió de l'Ajuntament de Barcelona d'enderrocar Can Vies, al barri de Sants. Ramírez Sunyer va dictar presó preventiva per a Sergi Rubia, un casteller detingut pels incidents. Mesos després, la justícia el va absoldre per falta de proves. Havia passat 23 dies a Can Brians en presó preventiva.
El 2015 va admetre a tràmit una querella contra Albert Batlle, aleshores director dels Mossos d'Esquadra, i també contra Artur Mas, aleshores president de la Generalitat, per no haver impedit una xiulada de l'himne espanyol al Camp Nou. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acabar arxivant el cas.
Uns mesos després, l'abril del 2016, Martínez Sunyer rebia una de les condecoracions que els Mossos d'Esquadra concedeixen el Dia de les Esquadres i que distingeixen jutges i fiscals que hagin destacat per alguna operació policial.