"Els àrabs desapareixeran de Gaza": colons acampen a la frontera per "preparar" l'ocupació

Colons israelians radicals han acampat a tocar de la frontera i celebren actes a favor de l'ocupació, amb presència de dos ministres israelians d'extrema dreta

RedaccióActualitzat

Mig miler de colons israelians radicals han acampat a tocar de la frontera amb la Franja per reclamar el seu dret a ocupar Gaza i expulsar-ne els palestins, sota el lema "Gaza és nostra per sempre. Preparem-nos per colonitzar-la".

Es tracta d'un moviment supremacista que té el suport dels partits d'extrema dreta que formen part del govern de Netanyahu, un executiu des d'on els darrers dies han sortit nombroses veus que defensen la creació de nous assentaments israelians a Gaza.

A la trobada d'aquests dies hi participen diversos parlamentaris de la coalició governamental i els dos ministres de l'extrema dreta, el de Finances, Bezalel Smotrich, i el de Seguretat Nacional, Itamar Ben-Gvir, que ha afirmat que la creació de nous assentaments està a les mans dels israelians:

"Fomentar l'emigració és la millor solució i la més ètica. No ho farem per la força, sinó dient-los: 'Us donem l'opció de marxar a altres països. La terra d'Israel és nostra'."

Els acampats, alguns dels quals van armats, s'hi estaran durant dos dies i compten amb la protecció de l'exèrcit i de la policia. Mentre les criatures participen en activitats organitzades i els grans ballen o discuteixen l'estratègia per tornar a construir assentaments a Gaza, que són il·legals segons el dret internacional. Tot plegat, amb el soroll de fons dels atacs israelians a la Franja.

La canalla participa en activitats mentre els grans discuteixen com ocupar la Franja (Ilia Yefimovich/dpa/Europa Press)

700 famílies disposades a establir-se a Gaza

Els organitzadors diuen que ja hi ha 700 famílies disposades a anar a la que consideren part de la terra promesa per Déu. "És la casa dels jueus. I no va començar fa 80 anys, sinó fa 3.000 o 4.000 anys", defensa el colon Eyal Ben Kamun en declaracions a un equip de TV3.

Daniela Weiss, la fundadora del moviment de colons Nahala, que ha organitzat l'acampada, parla sense embuts de fer una neteja ètnica a la Franja. Així ho promet als assistents a l'acte:

"Sereu testimonis de com els jueus van a Gaza i els àrabs desapareixen de Gaza. Han perdut el dret a estar-se en aquesta terra sagrada."

Per fer-ho, volen seguir el mateix camí que a la Cisjordània ocupada, on ja s'han establert més de 350 assentaments.

A més, consideren que colonitzar Gaza construint-hi nous assentaments no és el final del camí, sinó que això també s'ha de fer al Líban.

Els organitzadors creuen que les ocupacions també s'hauran d'estendre al Líban (Ilia Yefimovich/dpa/Europa Press)

Gaza i Cisjordània formen part dels territoris de Palestina segons les fronteres reconegudes per la comunitat internacional el 1967. Segons un informe del servei exterior de la Unió Europea, en els últims cinc anys els assentaments s'han incrementat un 180% a Cisjordània. 

Israel defensa que manté una guerra a Gaza des dels atacs del 7 d'octubre de fa un any per combatre el grup armat Hamas, però els palestins denuncien que està cometent un genocidi amb l'objectiu per expandir l'ocupació sobre els seus territoris.

 

 

ARXIVAT A:
GazaGuerra a GazaIsraelPalestina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut