Els avions eviten volar sobre Ucraïna (Flightradar)

Els avions que sobrevolen Ucraïna es queden sense assegurança per l'amenaça de guerra

Un avió de l'aerolínia SkyUp es va haver de desviar en ple vol i KLM és la primera companyia a suspendre les operacions a Ucraïna

Sílvia MateuActualitzat

A partir d'aquest dilluns, algunes de les asseguradores internacionals més importants deixaran de cobrir les aerolínies que sobrevolin Ucraïna per l'amenaça d'un atac rus, segons ha informat el diari ucraïnès Strana.

Segons les fonts de les asseguradores que cita aquest mitjà, les grans companyies d'assegurances britàniques, que reasseguren altres companyies, van enviar dissabte una carta oficial als clients per advertir-los que en un termini de 48 hores se suspendria la cobertura a Ucraïna i a qualsevol avió que sobrevoli el país.

El propietari d'una companyia privada ha confirmat que ha rebut la notificació i que els seus aparells haurien d'abandonar Ucraïna. A la pràctica, la mesura significaria un bloqueig aeri sobre el país.

Ja hi ha molt pocs avions que sobrevolin Ucraïna, segons mostra la web Flightradar, amb informació en temps real sobre els vols de 1.200 companyies d'arreu del món.

El juliol del 2014, un avió amb 298 persones a bord va ser abatut a Donetsk, la regió d'Ucraïna propera a Rússia, on hi havia combats entre les forces de Kíev i els rebels prorussos. Un míssil va impactar contra l'avió de la companyia Malaysia Airlines, en un atac que diverses investigacions van atribuir a Rússia, que no n'ha admès la responsabilitat.

KLM ha suspès els vols a Ucraïna fins a nou avís (DPA/Holger Hollemann)

KLM ja ha suspès vols

L'aerolínia holandesa KLM ha estat la primera a comunicar que deixa d'operar a Ucraïna fins a nou avís. El vol que tenia previst aterrar a Kíev dissabte al vespre no va arribar a sortir.

L'anunci ha estat just després que el govern dels Països Baixos demanés als ciutadans abandonar Ucraïna tan aviat com fos possible per la situació de seguretat, com han fet ja una trentena de països.

Divendres, els Estats Units i algunes ambaixades occidentals van demanar evitar Ucraïna, i hores després s'hi van afegir més, i també Rússia hi ha reduït el personal diplomàtic.

En un comunicat, KLM justifica la mesura pels "consells de viatge ajustats al codi vermell i una àmplia anàlisi de seguretat" i perquè sempre escullen les "rutes segures i òptimes".

Al Ministeri d'Afers Estrangers holandès, Ucraïna apareix de color vermell, cosa que significa que s'hi desaconsellen tots els viatges i es recomana la tornada als neerlandesos que siguin allà.

La companyia no ha sobrevolat les regions orientals d'Ucraïna i Crimea des del 2014.

Un avió gira en ple vol

Un avió de l'aerolínia ucrainesa SkyUp que cobria la ruta entre Madeira i Kíev ha hagut d'aterrar aquest dissabte a Chisinau, la capital de Moldàvia, perquè l'empresa irlandesa propietària de l'aparell ha prohibit sobrevolar l'espai aeri d'Ucraïna.

"El propietari de l'avió s'hi va negar rotundament just en el moment en què l'avió ja volava a Kíev", segons ha informat la companyia a la pàgina web.

El vol PQ0902 entre Funchal i Borispol ha hagut de buscar l'aeroport més proper i organitzar el trasllat dels passatgers cap a Ucraïna, amb la col·laboració de l'ambaixada del país a Moldàvia.

ARXIVAT A:
UcraïnaAeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut