Els bars per a camioners i els centres d'estètica comencen la lenta desescalada

El DOGC publica la pròrroga del tancament de bars i restaurants, que només poden fer menjar per emportar, cinemes, teatres i gimnasos fins al 23 de novembre

Actualitzat

Els bars i restaurants de carretera i autopistes poden obrir des d'aquest dissabte per donar servei exclusivament als transportistes professionals, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat.

Feia setmanes que aquest col·lectiu ho demanava. "Són moltes hores a la carretera i on fem el descans és a les àrees de servei, per nosaltres és vital poder menjar un plat calent", ha dit a Catalunya Ràdio el secretari general de l'Associació General de Transportistes de Catalunya, Carlos Folchi.

 

Els transportistes, que són considerats servei essencial, també denuncien que no hi ha una unitat de criteri dins del territori espanyol i que cada comunitat autònoma aplica unes restriccions determinades.

Tret d'aquest cas, els bars i restaurants han de continuar tancats, oferint només menjar per emportar. La previsió és que a partir del dia 23 de novembre puguin obrir parcialment les terrasses i es puguin reprendre les activitats a l'aire lliure.

 

 

Centres d'estètica

La novetat dels restaurans de carretera s'afegeix a l'obertura dels centres d'estètica, que ja s'havia avançat aquesta setmana, juntament amb la limitació a un màxim de cent persones en els actes religiosos, encara que el 30% d'aforament en permeti més.

 

Un centre d'estètica a Celrà (ccma)

 

Des d'aquest dissabte, els centres d'estètica són l'únic sector que pot tornar a obrir, després d'estar gairebé un mes sense poder facturar res. Es podran prestar els serveis "sempre que es concertin amb cita prèvia de forma individual i es garanteixi que les persones que els prestin disposen dels equips de protecció adequats al nivell de risc", segons es recull al DOGC.


Taxis

El govern també es fixa en el sector del taxi i autoritza els ens locals a regular-ne l'oferta, que "puguin dictar les normes que considerin adients per determinar les reduccions en l'oferta de serveis en funció de la demanda previsible en el seu àmbit territorial d'actuació".

El sector, que s'ha mobilitzat les últimes setmanes, ho reclamava. Segons els taxistes, hi ha una caiguda de la demanda superior al 80% i poden ingressar entre 30 i 40 euros de mitjana en 12 hores, quan els costos d'explotació al dia se situen entre els 40 i els 60 euros.

Pel que fa a l'ocupació, aclareix que ha de quedar lliure la plaça del copilot i al vehicle hi podrà haver un màxim de sis persones, inclòs el conductor.

La mesura afecta el transport en vehicles de fins a nou places, prestat amb llicències de taxi i d'autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor.

 

El seient del copilot dels taxis no es pot ocupar (ACN/Jordi Pujolar)


       
A banda d'això, el DOGC deixa clar que fins al dia 23 de novembre continuaran les restriccions vigents per evitar contagis de la Covid, amb un lent procés de desescalada.

Segueixen tancats també els cinemes i teatres i els gimnasos, no es poden fer extraescolars presencials i hi ha restriccions al comerç. També es manté el tancament perimetral de tot Catalunya, la prohibició de moure's de municipi durant el cap de setmana i el toc de queda nocturn.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut