Protesta del moviment Rebel·lió Científica aquest dimecres al Congrés dels Diputats (EFE/Rodrigo Jiménez)

Els científics diuen prou: "No podrem pagar la factura de la llum pel canvi climàtic"

El moviment Rebel·lió Científica, que ha protestat aquest dimecres al Congrés contra la inacció política, reclama una reducció dràstica de les emissions de gasos d'efecte hivernacle
Georgina Pujol Viñeta Actualitzat
TEMA:
Crisi climàtica

Una cinquantena de persones, entre científics i activistes, han fet una acció de protesta aquest dimecres a les escales del Congrés dels Diputats, que han tenyit amb pintura vermella. L'objectiu era reclamar mesures imminents per frenar l'escalfament global.

Han fet coincidir aquesta acció, justament, amb la setmana que s'ha publicat l'informe del grup d'experts climàtics de l'ONU que alerta que, si continuem a aquest ritme, assolirem un increment de més de 3 graus de temperatura de mitjana global a finals de segle.

Després de 30 anys de divulgar informació sobre les causes i les conseqüències de la crisi climàtica que vivim, Fernando Valladares, un prestigiós ecòleg de la Univeristat Rey Juan Carlos I i investigador del CSIC, ha decidit unir-se a la Rebel·lió Científica.

L'ecòleg Fernando Valladares, a l'exterior del Congrés

En la darrera dècada, les emissions de gasos d'efecte hivernacle no han parat de créixer. I l'alentiment de l'economia provocat pel confinament i la pandèmia de la covid només ha servit per desaccelerar les emissions. Fart de veure que els governants no s'escolten la ciència, ha decidit canviar el seu llenguatge i provar d'altres maneres de comunicar l'emergència.

I, sobretot, l'objectiu és despertar consciències: que la societat se n'adoni que la crisi climàtica no ens afectarà a llarg termini, sinó que ja és aquí. I que les notícies sobre el preu de la llum o de la gasolina, els conflictes bèl·lics, etc., totes estan relacionades amb l'emergència climàtica.


Dos científics que també han protestat aquest dimecres al Congrés dels Diputats són la catedràtica d'Història Contemporània a la Universitat d'Aix-Marseille Agnès Delage Amat i l'investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals Javier de la Casa.

Tots dos formen part del moviment Rebel·lió Científica. TV3 els ha entrevistat:

 

Un moment de la protesta d'aquest dimecres davant del Congrés dels Diputats (EFE/Rodrigo Jiménez)

 

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica Ecologia Energia Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut