Els cinemes Imax de Barcelona i Madrid tancaran després de l'estiu
Després de tres anys de pèrdues per la baixada d'espectadors i la falta de renovació tecnològica, les sales Imax de Barcelona i Madrid tanquen
La crisi ha pogut amb els cinemes Imax de Madrid i Barcelona. Aquestes sales han acusat tres anys de pèrdues per la baixada d'espectadors i la falta de renovació tecnològica i es veuen obligades a abaixar la persiana.
L'espectacular Imax Barcelona, inaugurat l'any 1995, va ser el primer a disposar d'una cúpula giratòria que permet que una mateixa sala es pugui utilitzar per a altres sistemes d'alta tecnologia. La companyia Teatromax, que encara explota aquestes sales, ha presentat de manera voluntària concurs de creditors. Segons l'empresa, els ingressos mai van donar per repartir beneficis, però els últims anys, amb la caiguda d'espectadors, es va perdre la capacitat per pagar crèdits i factures de proveïdors. Els deutes acumulats arriben als cinc milions i mig d'euros, mentre que la facturació anual dels dos cinemes no arriba al milió i mig.
Juan José Castelló, conseller delegat de Teatromax, ha assegurat que en les millors èpoques, les sales superaven el milió d'espectadors anuals. L'any passat la xifra no va arribar als 130.000 espectadors, molts dels quals eren públic escolar amb tarifes reduïdes. Castelló afirma que en els últims quatre anys s'ha perdut més d'un milió d'euros en cada exercici.
Després del tancament dels cinemes Imax de Barcelona i Madrid només quedaran oberts els de Leganés, a Madrid, i el de Palma, amb pantalles més petites, i la sala de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.
L'espai que ara ocupa la sala de cinema a Barcelona es convertirà en un espai amb botigues i restaurants, en una zona de gran afluència turística com és el port de Barcelona.