Els cribratges massius han permès detectar positius sense símptomes, segons Salut
Argimon considera que la nova estratègia funciona per frenar l'expansió de la Covid-19
Els cribatges massius que s'estan fent des de la setmana passada a Catalunya han permès detectar positius que no sabien que ho eren. Aquesta és una de les primeres conclusions que s'han obtingut a partir dels resultats que s'han pogut saber.
El primer cribratge massiu va ser a Granollers, al Vallès Oriental: s'hi van fer 1.053 proves i es van trobar 108 positius, una xifra de positius molt elevada, perquè s'havia anat a una zona molt concreta.
Al Vallès Occidental se n'han fet a Sabadell, Terrassa i Ripollet.
A Sabadell, més de 3.000 PCR han servit per detectar 57 positius.
A Terrassa, les més de 1.200 proves realitzades han detectat 11 casos. Es dona la circumstància que a les cocapitals vallesanes no hi havia cap focus concret.
A Ripollet, en canvi, sí; i el resultat ha sigut més elevat: s'han fet 1.688 proves i s'han obtingut 25 positius.
A Torregrossa, al Pla d'Urgell, les proves també es van fer al voltant d'un brot conegut. Amb 153 PCR es van detectar 5 positius.
Un cop sabuts aquests resultats, el Departament de Salut considera que aquesta estratègia funciona per anar frenant la transmissió.
Aíxí ho explicava, aquest dimarts, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon:
"El fet de cribrar població aparentment sana ens permet estimar el nombre de casos que no veiem i hi estan implicats, que són els que no van als centres mèdics. També és important saber quants portadors asimptomàtics tenim."
"És un balanç correcte, bastant útil, que ens permetrà afinar més per trobar positius en zones més concretes que d'altres."
Argimón ho ha reblat dient: "Estem, clarament, trencant cadenes epidemiològiques".
Aquest dimecres TV3 ha pogut saber que a partir del cap de setmana els cribratges massius arribaran a dos barris de Barcelona: Torre Baró i Besòs.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus Desescalada