Sindicats i Educació pacten incorporar educadors, integradors i tècnics d'educació infantil
Sindicats i Educació pacten incorporar educadors, integradors i tècnics d'educació infantil (ACN/ Laura Busquets)
Barcelona

Els educadors que van reforçar l'escola per la pandèmia continuaran tres anys més

Educació i sindicats pacten allargar tres anys més el personal de reforç contractat a les escoles, que fins ara es pagava amb fons covid

Durant la pandèmia es van incorporar a escoles i instituts professionals de reforç amb diferents perfils. La continuïtat d'aquests professionals estava en dubte per al pròxim curs des que el ministeri va dir que s'havien acabat els fons covid europeus que havien permès integrar aquests reforços als centres educatius.

Ara, Educació i els sindicats de personal laboral han arribat a un acord per mantenir aquestes figures de reforç en escoles i instituts. La Generalitat hi destinarà una partida de més de 52,2 milions d'euros.

A partir del curs vinent i durant tres anys s'incorporaran 85 educadors socials, 340 tècnics d'integració social i gairebé un centenar de tècnics especials d'educació infantil.

A més, Educació s'ha compromès amb els sindicats a intentar convertir aquestes places temporals en estructurals quan els pressupostos ho permetin. El Departament garantirà almenys una plaça de tècnic d'integració social i una de tècnic especialista en educació infantil als centres educatius d'alta i màxima complexitat.

El conseller d'Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray, ha firmat l'acord amb els cinc sindicats representats al Comitè Intercentres, que representen el personal laboral docent i el laboral no docent.

Gonzàlez-Cambray ha assegurat que "tots els centres que comptaven amb un tècnic d'integració social o amb un educador, el curs vinent continuaran tenint aquest recurs. Aquests professionals han entrat al sistema educatiu per quedar-se".

La Generalitat havia demanat a finals de maig al govern espanyol que es consolidessin les plantilles de suport tant de personal docent com de no docent que es van contractar durant la pandèmia.

L'última setmana de juliol el Departament d'Educació publicarà les dates concretes i el lloc on es faran els actes públics d'adjudicació del més de mig miler de places de tècnics de reforç per ordre de borsa. Les places s'adjudicaran a finals d'agost.

 

ARXIVAT A:
Educació Covid-19
Anar al contingut