Els membres de la tripulació de Thai Airways desinfecten la cabina d'un avió (Reuters/Athit Perawongmetha)

Els espanyols repatriats pel coronavirus passaran la quarantena en un hospital

Els països de la Unió Europea plantegen una operació conjunta per a la repatriació
Laura Galán Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La crisi generada pel coronavirus ha entrat de ple en la fase de retirada dels ciutadans de nacionalitat no xinesa. Nombrosos països han posat en marxa plans de repatriació dels seus ciutadans.

A la Unió Europea, els socis mantenen contactes per concentrar les operacions de repatriació i evitar vols des de cada país membre. França planeja llogar dos avions per portar ciutadans francesos.

S'hi podrien afegir espanyols i persones d'altres nacionalitats si s'acaba organitzant una operació conjunta.

Un cop repatriats estaran en quarantena. Aquest dijous es concretarà de quina manera es farà a Espanya en una reunió entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, amb la Comissió de Salut Pública i les societats científiques implicades.

Les autoritats sanitàries de la Unió Europea han establert l'ingrés hospitalari en condicions especials de 14 dies. Altres països, com el Japó, opten per la quarantena domiciliària.

El Japó, precisament, ja ha fet tornar dos-cents ciutadans, com també ho han fet Austràlia i els Estats Units, entre altres.

Avió aterrant a Califòrnia aquest dimecres

Aquest dimecres, un avió amb dos-cents nord-americans ha tocat terra a Califòrnia procedent de Wuhan, la ciutat on el coronavirus es va començar a escampar.

L'Organització Mundial de la Salut ha ajornat fins demà el pronunciament per declarar l'emergència global. Sense emergència formal, però, Michael Ryan, director d'emergències sanitàries de l'OMS, alerta del risc.

"Ell món sencer ha d'estar en alerta, prendre mesures i estar preparat per a qualsevol cas que pugui detectar, tant si prové de l'epicentre o d'altres àrees afectades".

Companyies aèries d'arreu del món han començat a cancel·lar vols a la Xina. Parcialment o totalment.

Grans companyies com British Airways, Lufthansa i Iberia han deixat els avions a terra i han suspès els seus vols a la Xina.

Altres companyies, com Air France o la hongkonguesa Cathay Pacific, redueixen progressivament els vols.

El brot de pneumònia ha obligat a tancar centenars d'establiments comercials a la Xina, i s'ha deixat sentir, en una nova sessió, a les borses mundials. IKEA ha dit que tanca els 30 centres que té a la Xina. També Google hi tancarà totes les seves oficines, incloent-hi les de Hong Kong i Taiwan.

A Wuhan, l'epicentre de la crisi, el nombre d'infectats ja ha arribat als 6.000, més que en l'epidèmia coneguda com "la grip aviària".

 

L'equip de futbol de Wuhan arribant a l'aeroport de Màlaga

 

L'equip de futbol de Wuhan arriba a Mâlaga

Precisament, l'equip de futbol de la ciutat xinesa de Wuhan ha arribat aquest dimecres a l'aeroport de Màlaga. Els futbolistes fa més de 25 dies que són fora de Wuhan i, per tant, ja han superat el temps d'incubació sense que cap d'ells presentés símptomes.

L'expedició -amb 50 integrants- no ha de passar cap examen específic, però un dispositiu de Sanitat els avaluarà i monitoritzarà, en coordinació amb els serveis mèdics del club xinès, durant la seva estada de pretemporada a Cadis: fins al 14 de febrer.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut