Els Estats Units celebren el 4 de juliol amb la pandèmia per Covid-19 marcant rècords

El país ha registrat més de 60.000 nous casos de coronavirus en un dia i ja hi ha gairebé 130.000 morts

Actualitzat

Els Estats Units celebren aquest dissabte, 4 de juliol, el dia de la Independència, enmig de la por que les celebracions ajudin a propagar encara més la pandèmia del coronavirus, que continua descontrolada: aquest divendres ha marcat un nou rècord diari, amb més de 60.000 nous casos de Covid-19.

Ja hi ha més de 2,8 milions de casos i gairebé 130.000 morts a tot el país, segons la Universitat Johns Hopkins, que fa el recompte.

Malgrat aquesta situació, Donald Trump va obviar la crisi en el seu discurs en un acte al simbòlic mont Rushmore, on hi ha esculpits els rostres dels 4 presidents fundadors dels Estats Units.

Davant de milers de persones que no respectaven les mesures recomanades per no contagiar-se, el president nord-americà va tornar a agitar la divisió i va denunciar una campanya engegada per "l'esquerra radical" per destruir els valors fundacionals nord-americans:  

"La nostra nació és testimoni d'una campanya sense compassió per erradicar la nostra història, difamar els nostre herois, esborrar els nostres valors i adoctrinar els nostre nens".

Els assistents a l'acte de Trump: sense mascareta ni distància de seguretat per evitar contagis (REUTERS)

 

4 de juliol amb platges tancades i pocs focs artificials

Els rebrots estan especialment descontrolats a 7 estats nord-americans: les dues Carolines, Texas, Califòrnia, Arizona, Geòrgia i Florida.

Precisament, en aquest darrer estat, Florida, aquest dissabte han batut un nou rècord diari de contagis per COVID-19: 11.458 casos positius.

A la celebració de la Independència dels Estats Units, s'hi han interposat tocs de queda, tancament de platges i restriccions de begudes, però la gent no fa cas de les indicacions de l'autoritat governativa, sinó de l'actitud del president Trump, que fa veure que ignora la pandèmia.

A Florida han mort més de 3.700 persones des que l'1 de març les autoritats de l'estat van començar a comptabilitzar les víctimes.

Florida ha tancat les platges després del rècord de nous casos de Covid-19 (REUTERS)

El discurs ombrívol del president Trump ha acabat amb focs artificials que continuaran per ordre seva a Washington. En altres ciutats han preferit suspendre totes les celebracions d'aquest 4 de juliol, un dels més tristos i estranys de la història.

La retòrica apocalíptica i de la por li va funcionar a Trump per arribar a la Casa Blanca, però ara està a 12 punts de Joe Biden i el 74% dels nord-americans creu que el país va en la direcció equivocada.

Els focs artificials de Trump al mont Rushmore (REUTERS)
ARXIVAT A:
Coronavirus Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut