L'atac afecta les comunicacions de la Generalitat
Londres

EUA, Regne Unit i Canadà acusen hackers russos d'intentar robar la vacuna de la Covid

El Kremlin assegura que no està involucrat en cap espionatge de la investigació de la vacuna

Actualitzat

Els governs del Regne Unit, dels Estats Units i del Canadà denuncien que un grup de pirates informàtics, segurament russos, ha intentat robar la investigació de la vacuna contra el coronavirus.

El Centre Nacional de Ciberseguretat britànic considera que els atacs cibernètics són continus i tenen com a objectiu organitzacions britàniques, nord-americanes i canadenques.

Segons l'informe, el grup atacant conegut com a APT29 està relacionat amb els anomenats "Dukes" o "Bear Cozy" i opera segurament per als serveis d'intel·ligència russos. Les dades que haurien intentat robar són sobre la vacuna, però també sobre les institucions acadèmiques i farmacèutiques d'arreu del món.

 

 

L'informe britànic no especifica si algun dels atacs ha tingut èxit a l'hora de robar secrets mèdics, però sí que recalca que les investigacions no s'han vist afectades.


 

El ministre d'Afers Exteriors britànic, Dominic Raab, considera que els atacs són totalment inacceptables:

 

Mentre que alguns persegueixen temeràriament els seus interessos egoistes, el Regne Unit i els seus aliats continuen la seva tasca per trobar una vacuna i protegir la salut global.

 

Els hackers haurien actuat per diverses vies
Els hackers haurien actuat per diverses vies (EFE - Kai Försterling)

 

El director d'operacions del Centre Nacional de Ciberseguretat britànic, Paul Chichester, assegura que el grup de pirates informàtics utilitza diverses eines:  

 

Condemnem aquests menyspreables atacs a aquells que fan un treball vital per combatre la nova pandèmia de coronavirus.

 

El Kremlin nega el hackeig

El govern rus ja ha reaccionat i desmenteix cap intent per part seva de hackejar o robar la investigació de la vacuna contra el coronavirus. Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, ha rebutjat les acusacions:
 

No tenim informació sobre qui pot haver piratejat empreses farmacèutiques o centres de recerca a la Gran Bretanya.

 

Espionatge electoral

Les acusacions arriben enmig de la polèmica entre Londres i Moscou sobre les possibles interferències russes en les eleccions del desembre passat, que van donar la victòria als conservadors i van fer primer ministre Boris Johnson, i en el referèndum del 2016, que ha ocasionat el Brexit.

Precisament, el grup conegut com a APT29, que hauria protagonitzat el hackeig denunciat aquest dijous, està sota sospita d'estar vinculat als atacs que va patir el Partit Demòcrata a les eleccions dels Estats Units del 2016, que van atorgar la presidència a Donald Trump

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Espionatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut