Els festivals de música que ens esperen el 2024: retorns, comiats i detalls principals

Des del retorn del Rock Fest a Can Zam, el replegament del Primavera a la capital catalana i fins als 10 anys del Vida i del Canet Rock

Òscar Costa HoyuelaActualitzat

Petits canvis però rellevants. El 2024 es presenta com un any de reconfiguració en el tauler dels festivals de música més populars. Aquests són els festivals que ens esperen enguany.


El Primavera Sound es replega a Barcelona

Del 29 de maig al 2 de juny al Parc del Fòrum de Barcelona

El més multitudinari, el Primavera Sound, passarà pàgina de la seva fallida experiència madrilenya i torna al seu format més exitós. Només una setmana, al Parc del Fòrum i amb un cartell que recupera el seu esperit més indie. Entre els ganxos, la reunió dels Pulp o el grup fictici de pop cristià Stella Maris, creat per a la sèrie de Los Javis "La Mesías".

Assistents al Festival Primavera Sound Madrid que se celebra a Arganda del Rey EFE / Kiko Huesca
Assistents al Festival Primavera Sound Madrid que es va celebrar a Arganda del Rey (EFE / Kiko Huesca)


L'Alma dobla l'aposta en la segona edició

Juny i juliol al Poble Espanyol de Barcelona

Qui, en canvi, aposta per fer el salt a la capital espanyola és l'Alma. Tindrà edició doble amb un cartell força eclèctic. Al Poble Espanyol, hi actuaran des de Sheryl Crow fins a Queens of the Stone Age. I a Madrid, encara més rock amb Evanescence i els Deep Purple.


El Rock Fest torna a Can Zam

Del 5 al 7 de juliol al Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet

Precisament, els creadors de la megapopular "Smoke on the Water" seran els caps de cartell del Rock Fest de Santa Coloma de Gramenet. El festival de "heavy metal" tornarà a celebrar-se, dos anys després, a Can Zam, amb els suecs Europe també entre els caps de cartell.

Vista general del Parc de Can Zam durant el Rock Fest de 2018 (horitzontal)
Vista general del Parc de Can Zam durant el Rock Fest de 2018 (Rock Fest)


El Barcelona Beach Festival marxa a Galícia

El que no tornarà, almenys de moment, serà el Barcelona Beach Festival. L'any passat va haver de cancel·lar l'edició a Sant Adrià perquè l'Ajuntament no els va concedir la llicència i ara ha anunciat que marxa de Catalunya i l'estiu que ve se celebrarà a Galícia.


El Cruïlla s'expandeix fins al Baix Segre

  • Cruïlla BCN, del 10 al 13 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona
  • Cruïlla Baix Segre, el 9 de març al camp de futbol d'Aitona

El Cruïlla expandirà encara més els seus tentacles. A més de Barcelona --amb The Smashing Pumpkins i Avril Lavigne entre els caps de cartell-- i després d'haver-se celebrat l'any passat a la Terra Alta, aquest 2024 estrenarà sucursal al Baix Segre, amb les actuacions dels Stay Homas i Albert Pla, entre d'altres.


Peralada estrenarà auditori

I qui estrenarà auditori serà el Festival de Peralada, després d'una edició, la del 2023, reduïda per les obres.


Sónar, Les nits de Barcelona, Porta Ferrada i Sons del Món mantenen format

Més continuïstes es presenten els formats de gegants com el Sónar; la segona edició de Les Nits de Barcelona, als jardins de Pedralbes; el Sons del Món de Roses, o també els festivals de Cap Roig i el de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, aquest últim amb un cartell amb Antònia Font, Guillem Gisbert o La Ludwig Band.

Els Catarres tocaran al Canet Rock 2024 (Canet Rock)


10 anys del Vida i del Canet Rock

  • Vida, del 4 al 6 de juliol a la Masia d'en Cabanes de Vilanova i la Geltrú
  • Canet Rock, Baix Segre, el 6 de juliol a Canet de Mar

Precisament aquests dos últims tocaran també en un festival que té aquest 2024 com un any assenyalat: el Vida de Vilanova i la Geltrú. Bufarà les espelmes per celebrar els seus 10 anys. També celebrarà la mateixa xifra el Canet Rock, confirmant-se com dues de les peces que es mantenen, gairebé invariables, en el tauler "festivaler".

ARXIVAT A:
MúsicaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut