Un operari passa per davant de barres calibrades en una planta de Celsa

Els fundadors de la siderúrgica Celsa en perden el control, que passa a mans dels creditors

El jutge ha dictat sentència en favor dels creditors i ha validat el seu pla de reestructuració per fer front al deute de 3.000 milions d'euros.
Enllaç a altres textos de l'autor

Jordina Molas Salort

Periodista de la secció d'Economia de TV3 especialitzada en banca i finances

@jordinamolas
Actualitzat
TEMA:
Catalunya

La siderúrgica catalana Celsa canviarà de mans: l'actual propietària i fundadora, la família Rubiralta, en perd el control i l'assumiran els seus creditors, un grup de fons d'inversió, entre els quals hi ha el Deutsche Bank i empreses com SVP o Cross Ocean.

El jutge del jutjat mercantil número 2 de Barcelona ha dictat sentència en favor dels creditors i ha validat el seu pla de reestructuració per fer front al deute de 3.000 milions d'euros.

El jutge ha considerat que el deute és molt superior al valor de la companyia i que la proposta dels creditors és l'única alternativa viable. Un dels arguments que fa servir és que "en una economia moderna competitiva, el mercat és i ha de ser l'únic àrbitre de la supervivència econòmica".

La valoració de la companyia va ser un dels punts de discrepància entre els actuals propietaris i els creditors durant el judici que es va celebrar a principis de juliol. Cada un va presentar informes propis i la família Rubiralta va argumentar que els fons no aportarien la viabilitat del grup.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, estreny la mà al director executiu de Celsa Group, Francesc Rubiralta(ACN/Arnau Carbonell)


Els actuals propietaris també van rebre el suport del govern català, el basc i el de Cantàbria, comunitats autònomes on tenen centres de producció, i dels sindicats, que defensaven els llocs de treball dels més de 10.000 treballadors. Durant el judici, els creditors es van comprometre a mantenir la plantilla.

És el primer gran judici des de l'entrada en vigor de la nova llei concursal, amb la idea que s'eviti el tancament de les empreses que puguin tenir viabilitat. El pla de reestructuració que han presentat els creditors passa per convertir el deute en accions.


No descarten emprendre accions 

Els fundadors de Celsa no descarten emprendre les accions necessàries per salvar el control del grup industrial. La família Rubiralta assegura que és el govern espanyol el que ha d'autorizar el canvi de propietat i recorda que manté el suport de proveïdors, patronals, sindicats i els governs autonòmics on té plantes.

 

ARXIVAT A:
Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut