Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft van facturar en conjunt un 40% més
Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft van facturar en conjunt un 40% més (Reuters)

Els gegants tecnològics, liderats per Amazon, augmenten els beneficis tot i la Covid

La capitalització del quartet tecnològic, Amazon, Apple, Facebook i Google, equivaldria al PIB del Japó, tercera economia mundial

Roger FontellesActualitzat

Les grans companyies tecnològiques nord-americanes, Amazon, Apple, Facebook i Google, han sumat més de 28.000 milions de dòlars de beneficis conjunts, segons els seus balanços trimestrals que acaben de presentar.

L'aturada de l'activitat i les restriccions a la mobilitat han afectat negativament moltes empreses d'arreu del món, però les abanderades del grup Big Tech han trobat una oportunitat per accelerar la transició al teletreball, "normalitzar" el comerç electrònic i l'entreteniment digital.

Les vendes d'Amazon han crescut un 40% -tot un rècord- i les d'Apple, un 11%, Facebook ha aconseguit un 10% més d'ingressos per publicitat que l'any passat i l'empresa matriu de Google, Alphabet, ha estat l'única que s'ha despenjat, amb una caiguda de les vendes del 2%.

Amazon, el líder indiscutible

Amazon pràcticament ha duplicat el seu benefici entre abril i juny, amb uns guanys de més de 5.000 milions de dòlars, després d'incrementar un 40% la facturació. El gegant del comerç electrònic no només s'ha beneficiat de l'augment de compres per internet, sinó que la seva plataforma de serveis al núvol, Amazon Web Services, ha tingut una gran demanda a causa del teletreball i ha augmentat la facturació gairebé un 29% interanual.

Apple, rècord de vendes

L'empresa dirigida per Tim Cook ha augmentat la facturació un 11%, gràcies al creixement en les vendes de productes i serveis. A tall d'exemple, tot i que s'han tancat les botigues físiques per la pandèmia, la companyia de la poma ha incrementat un 22% la facturació dels ordinadors Mac.

Mark Zuckerberg, cofundador de Facebook, ha testificat aquest dimecres per videoconferència davant del Congrés dels EUA
Mark Zuckerberg, cofundador de Facebook, ha testificat aquest dimecres per videoconferència davant del Congrés dels EUA (Mandel Ngan / Reuters)

Augment d'usuaris actius a Facebook

La propietària de la xarxa social més utilitzada del món també ha duplicat el seu benefici entre abril i juny, i la seva facturació ha augmentat un 11% interanual. L'activitat social d'aquests mesos de Covid-19 ha disminuït, però els usuaris diaris actius d'aquesta plataforma s'han incrementat en un 12%.

Google retrocedeix, però continua en forma

L'empresa matriu de Google, Alphabet, va ser l'única que va presentar unes xifres pitjors que les de l'any passat: el seu benefici trimestral va caure un 30% i les seves vendes un 2%, cosa que suposa el primer declivi de resultats en els seus 22 anys d'història.

"Més forts i poderosos"

El teletreball i el confinament han donat un nou impuls a l'activitat online, i això, segons alguns congressistes nord-americans, farà que aquests gegants siguin encara més "forts i poderosos" que abans. Un temor que van traslladar als seus directius en una audiència al Congrés. De fet, la capitalització del quartet tecnològic rondaria actualment els 4,9 bilions de dòlars, una xifra equivalent al PIB del Japó, la tercera economia mundial.

ARXIVAT A:
TecnologiaFacebookGoogleApple
Anar al contingut