El Col·legi de Gestors demana més temps a l'administració (Pexels)

Els gestors veuen impossible tramitar l'atur de tots els empleats afectats pels ERTOs

Hi ha més de mig milió de treballadors afectats i només cinc dies per fer els tràmits legals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els expedients de regulació temporal d'ocupació a Catalunya continuen augmentant. Segons les últimes dades fins aquest divendres, el Departament de Treball té registrats 65.885 ERTOs, que afecten més de mig milió de treballadors: 508.918.

El gran volum d'ERTOs presentats en els últims dies està col·lapsant les gestories, que són les que tramiten els expedients de regulació, sobretot de les pimes.

El Col·legi de Gestors de Catalunya veu impossible tramitar la prestació d'atur abans del 3 d'abril, com estipula el nou decret del govern espanyol, i dubta que es pugui fer amb garanties.

 

Els gestors demanen a l'administració més temps per recopilar totes les dades dels treballadors i poder tramitar adequadament els ERTOs.

Aurora Rodés és ponent de la comissió laboral del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya:

"Només dona cinc dies a les empreses per enviar al servei públic d'ocupació tota la documentació dels seus treballadors perquè cobrin la prestació. Això vol dir recollir documentació sensible que ens han de transmetre perquè nosaltres l'enviem i, en cas de no complir-se, és un termini que pot ser sancionat"

 

Els sindicats han denunciat que part de l'allau d'ERTOs per força major són injustificats i oportunistes. En una entrevista a TV3, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha insistit que s'ha d'evitar que les empreses que es beneficiïn d'ajudes públiques, com estalvi en Seguretat Social o salaris, puguin acabar acomiadant treballadors.

"Creiem que s'han demanat molts ERTOs per força major i no per altres de les mesures econòmiques que hi ha. Entenem que s'ha anat a la solució fàcil de donar més cobertura i més ajut públic, però hauríem de ser molt escrupolosos"

 

Camil Ros ha afegit que, abans d'arribar a un ERTO, les empreses haurien de buscar altres mesures, com més flexibilitat o el teletreball.

ARXIVAT A:
Coronavirus Atur
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut