Els guionistes catalans se solidaritzen amb els de Hollywood: "La seva lluita és la nostra"

Veteranes del sector com Anna Manso o Carmen Fernández Villalba reclamen condicions més justes per a la professió

RedaccióActualitzat

Ja fa tres mesos i mig que els guionistes nord-americans estan en vaga per demanar millores laborals. A Catalunya, els guionistes que treballen en sèries, programes i pel·lícules, se senten molt propers a les reivindicacions dels seus col·legues dels Estats Units, i denuncien que aquí la seva feina encara està més precaritzada que a Hollywood.

Entrevistada per TV3, la guionista Anna Manso, que actualment forma part de l'equip de guionistes de la sèrie "Com si fos ahir" i exerceix aquesta professió des de fa gairebé 30 anys, reclama la importància de la seva feina:

"Sense nosaltres, res no exisistiria, no es començaria a posar en marxa tota aquesta roda".

Anna Manso reclama unes condicions més justes pels guionistes (CCMA)

Manso diu que la professió està precaritzada i demana unes condicions més justes en un negoci que, arran de la irrupció de les plataformes, està en plena transformació.

"Hi ha moltíssima gent que està treballant encara amb preus de fa 10 anys. La situació de la vaga dels nostres companys americans la contemplem amb total solidaritat. La seva lluita també és la nostra lluita".

Carmen Fernández Villalba denuncia que la precarietat del sector encara perdura (CCMA)

Carmen Fernández Villalba també ha guionitzat diverses sèries i treballa en el sector des de fa tres dècades. Com Anna Manso, se solidaritza amb els guionistes nord-americans i també els enveja:

"Els guionistes americans, en moltes qüestions laborals són un referent, perquè han assolit coses que nosaltres encara estem lluny d'aconseguir".

En aquest sentit, Fernández Villalba denuncia que moltes vegades, després de treballar en una sèrie, "et quedes en una espècie de buit fins que tornes a trobar un altre projecte". I apunta que, en països França, estan molt més avançats que aquí: "Quan acabes una sèrie, pots cobrar l'atur".

"Les empreses nord-americanes inverteixen molt en desenvolupament. Nosaltres, molt sovint, hem de fer el desenvolupament pel nostre compte, treballem a casa, a risc, abans d'aconseguir una remuneració".

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsTelevisióCinemaSèries
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut