Una víctima dels bombardejos d'Israel sobre Gaza amb una ambulància al fons (Reuters / Mohammed Salem)
Una víctima dels bombardejos d'Israel sobre Gaza amb una ambulància al fons (Reuters / Mohammed Salem)

Els hospitals de Gaza, al límit a causa del bloqueig: "No poden atendre tots els casos"

El coordinador de l'ONG Metges del Món denuncia que els centres sanitaris s'estan quedant sense subministraments mèdics i que no es poden fer evacuacions de ferits greus

Actualitzat

La situació sanitària a la Franja de Gaza és "dramàtica i insostenible". Sense llum, aigua ni gas, les infraestructures de salut es veuen greument afectades i això vulnera els drets de la població. Ho ha denunciat en una entrevista al canal 324 el coordinador de Metges del Món a Palestina, Salvi Ros.

A causa del bloqueig de la franja, els hospitals estan desbordats i "no poden atendre tots els casos". S'estan quedant sense subministraments mèdics i no es poden fer evacuacions ni de ferits greus ni de persones que tenen malalties cròniques i que han de fer tractaments com la diàlisi.

A més, hi ha nou ambulàncies que han sofert danys a causa dels bombardejos, ha assegurat.


En les pròximes setmanes pot ser un "autèntic drama"

Tot i el tall d'electricitat, de moment els hospitals encara poden tenir llum, tot i que de manera interrompuda, gràcies als generadors que funcionen amb combustible. Però Ros alerta que, en les properes setmanes, quan se'ls acabi el carburant, "serà un autèntic drama". "Això la població no ho podrà resistir", adverteix.

Fora dels hospitals, la situació és "desesperada i crítica". La població està molt espantada i la guerra té efectes en la seva salut mental, ha relatat. I els bombardejos, barri per barri, estan obligant els ciutadans a desplaçar-se constantment cap a refugis o cases de familiars.

Pots mirar l'entrevista sencera aquí:

ARXIVAT A:
Guerra a GazaHamasIsraelPalestina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut