Els imprescindibles del Manga Barcelona, amb més activitats, més expositors i més espai
- TEMA:
- Còmic
El Manga Barcelona obre portes amb gairebé totes les entrades esgotades per als 4 dies, i amb tots els abonaments també exhaurits, només queden algunes entrades per aquest dijous. La cita torna amb més activitats, més expositors i més espai. En total, 85.000 metres quadrats -que aviat és dit- 3.000 més que l'any passat.
És el segon any consecutiu que es fa a la Fira de Barcelona Gran Via i amb l'objectiu de superar els més de 163.000 visitants de l'any passat. La llista d'activitats i tallers a fer és inacabable.
Exposicions: Totoro i Studio Ghibli
"El meu veí Totoro", una de les pel·lícules més entranyables de món de l'anime, celebra 35 anys. El Manga Barcelona ha decidit homenatjar-la en forma d'exposició, comissariada per Jordi Pastor i Reinaldo Pereira. A més, se'n farà un passi especial dissabte a les 12 del migdia a l'Auditori de la Fira.
I precisament el creador de Totoro, Hayao Miyazaki, va ser un dels fundadors de l'icònic Studio Ghibli, i una altra exposició en recrea el vestuari més emblemàtic de pel·lícules com "El viatge de Chihiro".
Els japonesos, abans de menjar, diuen "itadakimasu", el seu "bon profit". I aquest any el Manga Barcelona posa l'ull en la gastronomia japonesa amb l'exposició Itadakimanga. No hi falten els dorayakis.
Una edició amb pocs mangakas
I una altra exposició que no cal perdre's: la de les il·lustracions del japonès Tokyo Genso, un dels convidats d'aquest any. Genso és conegut per les seves il·lustracions arquitectòniques d'un Tòquio futurista conquerit per la naturalesa. A Barcelona mostrarà una escena inspirada en l'Eixample de Barcelona.
Aquest any la llista de convidats no és gaire extensa, a Genso s'hi afegeix el canadenc Bryan Lee O'Malley, creador de la saga superventes protagonitzada per Scott Pilgrim, que fa el salt a sèrie d'anime a Netflix. El barceloní Abel Góngora, que s'ha encarregat de l'adaptació, l'acompanyarà durant l'estrena al Saló.
Aquesta edició -diuen des de l'organització- és per acabar d'adaptar-se a les noves instal·lacions. Els plats forts -sobretot els grans noms de mangakas- se'ls reserven per l'any vinent, i és que serà el del 30è aniversari del certamen.
Això si, de moment aquest any no es perdran la cita el novel·lista i guionista francès Arnaud Dollen, l'autor de l'adaptació al manga del videojoc "Persona 5", Hisato Murasaki, la divulgadora Maddi Rivas, el dibuixant Carles Dalmau i Míriam Bonastre, autora del cartell d'aquest any.
Cultura japonesa, i catalana
I és que Dalmau i Bonastre són dos exemples perfectes de com el manga ha traspassat fronteres i va molt més enllà del japó. Aquesta edició també és per visibilitzar que la tradició japonesa cada vegada és més diversa i s'ha fusionat amb altres cultures, com la nostra.
La materialització d'aquesta fusió és el "mochi" de crema catalana que la pastisseria Escribà ha creat expressament per a l'ocasió i que podrà tastar-se aquests dies.
Projeccions, tallers i esports
Els quatre últims capítols de "One piece gear 2" podran veure's i comentar-se al Manga Barcelona. A més, l'organització prometia una projecció sorpresa a la sala gran, i ja sabem quin és: una doble projecció de l'anime "Digimon Adventure".
No hi faltaran, com sempre, tallers d'origami i de cal·ligrafia japonesa, xarrades, música i esports a dojo. Aquest any la zona Manga Sports s'estrena amb el sumo i el beisbol. I els més petits poden entretenir-se a l'espai Manga Kids. Tot, perquè tal com expliquen des de l'organització, l'experiència del públic sigui sortir del Manga Barcelona amb la convicció d'haver-ho viscut tot en primera persona.
- ARXIVAT A:
- Còmic