Els joves viuen la pandèmia amb el doble d'ansietat que la mitjana de la població
- TEMA:
- Precarietat laboral
S'ha parlat molt, amb raó, de com la Covid ha castigat la gent gran, però potser no s'ha parlat tant de com castiga els joves. De fet, se'ls ha culpabilitzat força, per exemple amb les festes il·legals, però la seva frustració ha sortit al carrer, amb el detonant de l'empresonament de Pablo Hasél.
En un context general de precarietat laboral, és normal que els joves estiguin amoïnats per les dificultats per independitzar-se o pel futur incert que els espera. La situació laboral seria raó suficient per protestar, amb una taxa d'atur juvenil del 40,7% a Espanya, la més alta de tota la Unió Europea.
Al 72% dels estudiants els preocupa més la seva salut mental en pandèmia que qualsevol altra cosa, segons un estudi de la CANAE, la Confederació Estatal d'Associacions d'Estudiants.
La salut mental dels joves se'n ressent, per sobre de la mitjana de població, segons l'estudi sobre la salut mental dels espanyols durant la pandèmia que aquesta setmana ha publicat el Centre d'Estudis Sociològics, el CIS.
Un 30,3% de joves (entre els 18 i els 24 anys) ha tingut trastorns d'ansietat. És el doble del 15,8% dels espanyols que declara tenir-ne.
Una altra dada: un 42,8% dels joves declaren haver plorat per les conseqüències de la pandèmia, davant d'una mitjana general del 35,1%, quan es miren totes les edats.
Hem entrevistat sis joves, d'entre 17 i 21 anys, de diferents entorns i situacions, que ens han parlat de salut mental, pressió social, futur laboral o relacions sentimentals i ho hem recollit en aquest vídeo del Telenotícies Migdia:
També al Telenotícies Vespre hem recollit altres impressions:
- ARXIVAT A:
- Precarietat laboral