Classe de secundària (CCMA)

Els llicenciats en Comunicació amb màster sí que podran ensenyar català i castellà

Davant les queixes dels afectats, Ensenyament ha decidit que la mesura no afecti retroactivament
Actualitzat

El Departament d'Ensenyament ha fet marxa enrere i finalment permetrà que els llicenciats en Comunicació Audiovisual que ja tenen el màster en Formació del Professorat, o l'estan cursant, puguin impartir llengua i literatura catalanes i castellanes.

La decisió s'ha pres després que, amb el curs començat, el Departament va suprimir Comunicació Audiovisual de la llista de titulacions que permeten ensenyar llengua i literatura a secundària. Així mateix, va enviar una carta als professors que ja estaven exercint informant que, a partir de setembre, no podrien continuar-ho fent.

 

 

Les queixes no es van fer esperar. Els professors afectats no entenien per què el mateix departament que fins aquell moment sí que els considerava aptes, de cop, havia deixat de considerar-los-en.

També hi havia incertesa per part dels que estudien aquest màster en Formació del Professorat, ja que no havien rebut cap comunicat. Els afectats insistien que la majoria compleixen els requisits que el Departament els havia demanat per ser professors de català i castellà, com explicava la seva portaveu, Montse Martí:

"Nosaltres, per accedir a aquest màster, vam haver de passar tots els filtres pel que fa a requisits formatius que marcava la Generalitat, i va ser la mateixa Generalitat la que ens va acceptar o no en funció de si complíem o no aquests requisits."

Ensenyament va explicar que considerava que es va cometre un error permetent que amb la llicenciatura d'audiovisuals es poguessin impartir classes de català i castellà perquè en la titulació no hi ha els crèdits necessaris d'aquestes matèries. Tanmateix, van admetre que no haurien d'haver enviat un comunicat als afectats sense estudiar la manera de solucionar-ho prèviament. Finalment, Ensenyament ha decidit que la mesura no tingui efectes retroactius.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut