Diversos metges concentrats aquest dimecres davant del Parlament (ACN)
Diversos metges concentrats aquest dimecres davant del Parlament (ACN)

Els metges mantenen la vaga per quart dia tot i l'acostament de posicions amb Salut

L'ICS promet prop de 100 milions més per a Sanitat mentre continuen les negociacions

Actualitzat

La vaga de metges, de moment, encara es mantindrà un dia més. Tot i que en la reunió d'aquest dimecres hi ha hagut un acostament de posicions, no s'ha arribat a un acord que permeti aixecar la vaga.

Les negociacions entre el sindicat Metges de Catalunya i l'Institut Català de la Salut s'han reprès aquest dimecres a la tarda amb l'esperança que s'acabin d'acostar posicions, com ha explicat Josep Maria Argimon, director de l'ICS, en l'escull principal: reduir el nombre de visites diàries en l'atenció primària.

"Les posicions estan cada cop més properes, per tant espero que tot vagi bé. En el que no estem d'acord i que encara hi ha diferents posicionaments és en el límit de visites."

Molts ciutadans es deuen preguntar: 'però això és tan important?' Per a les dues parts és molt important."

El govern ha promès una injecció de prop de 100 milions d'euros extres per aplicar un seguit de mesures que millorin les condicions laborals i salarials del col·lectiu mèdic.

Uns diners que s'han d'aplicar, segons Adrià Comella, director del CatSalut, de la manera més eficient.

"No és una qüestió de diners, del que estem parlant, o no només, estem parlant d'utilitzar els diners de la manera que sigui el més eficient possible per empoderar, prestigiar, fer més fàcil, més clínic, més eficient el treball dels metges a la consulta."

Uns diners que servirien per ampliar la plantilla en 200 metges, cobrir baixes temporals i jubilacions i millorar algunes retribucions perdudes durant la crisi.

En el tercer dia de vaga els metges d'atenció primària i de la sanitat concertada han portat les protestes a les portes del Parlament.

A les mobilitzacions dels metges s'hi han sumat també els bombers i els universitaris.

ARXIVAT A:
Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut