Una de les últimes fotos de la reina Elisabet II, a Balmoral (Reuters/Jane Barlow)

Els metges de la reina Elisabet II, preocupats per la seva salut

El príncep Carles d'Anglaterra és amb la reina a Balmoral, on ja ha arribat el príncep Guillem i esperen el príncep Enric
Redacció Actualitzat
TEMA:
Reina Elisabet II


Mor Elisabet II, la reina d'Anglaterra​ 

La reina d'Anglaterra, Elisabet II, està sota supervisió mèdica a la residència de Balmoral, a Escòcia. Segons el palau de Buckingham, els metges estan preocupats per la seva salut.

El comunicat diu exactament: "Després d'una avaluació addicional aquest matí, els metges de la reina estan preocupats per la salut de sa majestat i han recomanat que romangui sota supervisió mèdica".

I afegeix: "La reina es manté còmoda i a Balmoral" i que "la seva família més propera ha estat informada".

El fill de la reina, el príncep Carles, i la seva parella, Camil·la de Cornualla, s'han traslladat al castell i són al costat de la monarca, que té 96 anys. També viatgen a Balmoral el príncep Guillem, així com el príncep Enric i Meghan Markle, els ducs de Sussex.

Carles d'Anglaterra i Camil·la són al castell de Balmoral (Reuters/Russell Cheyne)

L'octubre passat, Elisabet II va passar una nit a l'hospital i des de llavors ha reduït els seus compromisos públics. Dimecres va cancel·lar una reunió virtual amb el seu consell privat després que els seus metges li aconsellessin que descansés.

Elisabet II va rebre la nova primera ministra a Balmoral aquest dimarts (Reuters/Jane Barlow)(Reuters/Jane Barlow)

L'última imatge difosa d'Elisabet II ha estat aquesta mateixa setmana, quan va rebre Boris Johnson i la nova primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, al mateix castell de Balmoral, per formalitzar el relleu a Downing Street.

Justament, Truss ha fet aquest tuit, en què diu que "tot el país estarà profundament preocupat per les notícies del palau de Buckingham".

El president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, ha interromput el seu discurs durant la sessió parlamentària aquest migdia per declarar: "Sé que parlo en nom de tota la Cambra quan dic que enviem els nostres millors desitjos a sa majestat la reina, i que ella i la família reial estan en els nostres pensaments i oracions en aquest moment".

Elisabet II ha celebrat els 70 anys al tron aquest any (Reuters/Ian Vogler)

Algunes persones s'estan concentrant en aquests moments davant les portes del Castell de Balmoral i del palau de Buckingham, per donar el seu suport a la reina.

Les primeres persones que han arribat al Castell de Balmoral, Escòcia (Reuters/Russell Cheyne)
Algunes persones davant el palau de Buckingham, després del comunicat sobre l'estat de salut de la reina (Reuters/Toby Melville)


La reina que ha estat més anys al tron

Elisabet II va néixer a Londres el 21 d'abril del 1926. Va convertir-se en hereva quan el seu oncle, Eduard VIII, va abdicar el desembre del 1936, i el seu pare es va convertir en el rei Jordi VI. Ella tenia 10 anys.

Es va casar amb el tinent de la marina Philip Mountbatten el 20 de novembre del 1947. Van tenir quatre fills: el príncep Carles --nascut el 1948--, la princesa Anna --1950--, el príncep Andreu --1960-- i el príncep Eduard --1964--.

El duc d'Edimburg va morir l'abril del 2021, als 99 anys.

La reina Elisabet II té 96 anys (Reuters)

Després de la mort del seu pare, el 6 de febrer del 1952, va ser coronada el 2 de juny del 1953 a l'abadia de Westminster, en la primera coronació televisada.

Durant el seu regnat, el Regne Unit ha tingut 15 primers ministres i hi ha hagut 14 presidents dels Estats Units.

El 9 de setembre del 2015 va superar el temps --63 anys, 7 mesos, 2 dies, 16 hores i 23 minuts-- que la seva besàvia, la reina Victòria, va ser al tron.

És monarca de 15 regnes. A més del Regne Unit, també d'Austràlia, el Canadà, Nova Zelanda, Jamaica, Antigua i Barbuda, les Bahames, Belize, Grenada o Papua Nova Guinea.

Aquest any ha celebrat el jubileu de platí, el 70è aniversari del seu regnat.

 

ARXIVAT A:
Monarquia Reina Elisabet II Regne Unit
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut