millors panellets 2024
Panellets de la pastisseria Carrió (3Cat)

Els millors panellets de pinyons els fa la pastisseria Carrió de Barcelona

La pastisseria liderada per Oriol Carrió, situada al districte de Gràcia, ha guanyat el Panellet d'Or de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons

RedaccióActualitzat

La pastisseria Carrió de Barcelona ha guanyat el premi Panellet d'Or 2024, del concurs de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya. L'establiment està situat al carrer Bailén, 216, al districte de Gràcia. És la segona vegada que aquesta pastisseria, liderada per Oriol Carrió, s'alça amb el Panellet d'Or.

Una cinquantena de forners i pastissers de Catalunya han participat enguany en el concurs, que arriba a la cinquena edició. Està organitzat per l'Obra Social Ernest Verdaguer, de la plataforma Panàtics, amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona.

El jurat, format per professionals del sector, ha valorat diversos aspectes dels panellets, com ara l'estructura, la imatge exterior, el massapà, la qualitat dels pinyons, el gust i l'estructura en boca.

El premi que acredita el primer premi del millor panellet de pinyons de Catalunya 2024

La pastisseria Carrió guanya per segon cop

No és la primera vegada que l'establiment barceloní aconsegueix el premi del millor panellet de pinyons: ja el va guanyar l'any 2022. A banda, la pastisseria Carrió també compta amb altres distincions, com ara la Millor Coca de Crema de l'any 2021, així com el tercer premi del Millor Tortell de Reis de l'any 2021.

El jurat ha destacat que la Pastisseria Carrió ofereix una fusió de "tradició i modernitat per oferir una experiència única". Destaquen que Oriol Carrió continua el llegat dels seus pares, en el paper de mestre pastisser.

Dues pastisseries més completen el podi

El segon classificat de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya 2024 ha estat Xocosave, de Riudoms, i el tercer, Forn La Sitja, de Barcelona. Aquest últim va aconseguir el Panellet d'Or l'any passat.

La voluntat del concurs és distingir les habilitats dels forners i pastissers artesans, així com incentivar la producció d'un producte molt arrelat a casa nostra.

ARXIVAT A:
GastronomiaAlimentació
Anar al contingut