Els millors panettones artesans de tot l'Estat es fan a dues pastisseries de Barcelona
La Pastisseria Madeleine ha guanyat el premi al millor panettone artesà de xocolata de 2024, mentre que la Pastisseria Canal s'ha endut el premi al millor panettone tradicional
Els dos millors panettones artesans de tot l'Estat d'aquest 2024 es fan a Barcelona, segons el concurs que organitza anualment l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
El concurs per escollir els millors panettones de l'Estat s'ha celebrat aquest dimarts al matí al Recinte de la Fira de Montjuïc i aquesta mateixa tarda s'han anunciat els guanyadors, tots dos de pastisseries de Barcelona.
El millor panettone de xocolata 2024
El xef argentí Felipe de Santa Cruz, de la Pastisseria Madeleine, ha guanyat el premi al millor panettone artesà de xocolata.
La Pastisseria Madeleine o Madeleine by Ferrieres Barcelona és una pastisseria i forn de pa francès. L'establiment està situat al barri del Poblenou i es considera una de les 50 millors pastisseries de Catalunya.
El millor panettone artesà clàssic 2024
Per la seva banda, el català Toni Vera, de la pastisseria Canal, amb diferents establiments a Barcelona, ha guanyat el premi al millor panettone artesà tradicional.
Vera també és expert en l'elaboració de croissants i ha aconseguit en tres ocasions -- els anys 2016, 2019 i 2022 --el títol de Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya.
Un concurs amb nou anys d'experiència
Aquest concurs anual és organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) i s'ha celebrat al Gastronòmic Fòrum de Barcelona, a la Fira de Montjuïc.
Experts pastissers d'arreu d'Espanya es reuneixen per competir i emportar-se el títol al millor panettone artesà de l'Estat. Aquest any hi ha hagut 70 participants.
L'objectiu del concurs --tal com comuniquen des de les xarxes socials de l'EPGB és el d'incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en l'elaboració del panettone.
En el concurs del 2023, el guanyador va ser el pastisser Lluís Costa, que va ser premiat en totes dues categories: la tradicional i la de xocolata, un fet inèdit fins llavors.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia