Els millors tortells de Reis de Catalunya 2024 es fan al Baix Penedès i a Barcelona
- TEMA:
- Gastronomia
A les portes de les festes de Nadal, ja hi ha veredicte de quina pastisseria fa el millor tortell de Reis de Catalunya 2024. I no n'hi ha només una, sinó dues.
El concurs que organitza des de fa cinc anys Panàtics Obra Social Ernest Verdaguer premia el millor tortell clàssic i també el millor tortell creatiu.
En la primera categoria, el tortell clàssic, el jurat ha escollit el del forn Passions, l'origen del pa, amb pastisseries al Vendrell i Calafell (Baix Penedès) i a Vilanova i la Geltrú (Garraf).
Miriam Esplugas i Aleix Solà han rebut el guardó en un acte a Barcelona, aquest dijous, després de passar "molts nervis". Els guanyadors han compartit el premi amb tot l'equip de les seves botigues.
És la tercera vegada que s'han presentat i aquest cop han aconseguit "un tortell molt equilibrat", segons l'Aleix, que explica que després de rebre el premi han rebut una allau de trucades per fer encàrrecs.
Per valorar els tortells clàssics, el jurat ha tingut en compte l'aspecte exterior, la decoració, l'estructura i la qualitat del brioix, així com el farcit de massapà, l'aroma i el sabor.
En anys anteriors, la Miriam i l'Aleix van provar sort amb el tortell creatiu i expliquen que ja l'estan perfilant per presentar-s'hi en la propera edició perquè el certamen "ens ajuda a créixer".
El millor tortell creatiu, a Barcelona
En la categoria de millor tortell de Reis creatiu, el premi ha anat a parar a L'Atelier, al barri de Sant Gervasi-Galvany de Barcelona.
La pastisseria d'Eric Ortuño i Ximena Pastor s'ha endut el guardó per segon any consecutiu amb la proposta 'Trencadís'.
El tortell guanyador és una corona daurada amb crema de formatge mascarpone i un bany lleuger de Limoncello. S'ha imposat als altres 40 participants.
A diferència del tortell clàssic, en la categoria del tortell creatiu el farciment i la decoració és lliure.
El jurat ha tingut en compte el pes i la mida, l'aspecte exterior i el format, la decoració, la qualitat de la massa i el farcit, l'aroma i el sabor.
Els pastissers ja van guanyar el 2022 el premi al millor panettone de xocolata artesà d'Espanya.
Aquesta ha estat la cinquena edició del concurs del millor tortell de Reis de Catalunya, que està obert a pastisseries i, en el cas del tortell clàssic, també a alumnes d'escoles professionals.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia