La Piazza Navona de Roma, aquest dimarts (EFE / Massimo Percossi)

Els morts per Covid a Itàlia es dupliquen mentre Europa augmenta les restriccions

El govern de Giuseppe Conte estudia mesures més restrictives però descarta un confinament total com el d'Alemanya o els Països Baixos
Actualitzat
TEMA:
Itàlia

Itàlia ha notificat aquest dimarts 848 morts per coronavirus, pràcticament el doble dels que s'havien notificat el dia anterior, 491. Es tracta d'una de les pitjors dades de defuncions al país des de l'inici de la pandèmia. A més, s'han confirmat gairebé 14.000 contagis nous de Covid.

El director general de Prevenció del Ministeri de Sanitat, Gianni Rezza, ha lamentat les xifres "dramàtiques" de morts i ha apuntat que el repunt de casos "probablement" s'explica per problemes de notificació en el sistema nacional.

Rezza ha defensat les restriccions i confinaments decretats durant l'últim mes a les regions més colpejades pel virus, com la Llombardia o la Campània, on ara hi ha una millora. En canvi, preocupa especialment el Vèneto, que registra més de 3.000 positius diaris i viu una "dura situació" als hospitals, segons ha reconegut el governador, Luca Zaia.

 

Dues persones assegudes en un banc de la Piazza Navona, a Roma (EFE / Massimo Percossi)

 

Amb aquest escenari, el govern italià estudia mesures més restrictives per a les dates més assenyalades de les festes nadalenques. Per ara, però, el primer ministre, Giuseppe Conte, ha descartat un confinament total com els que han aprovat els darrers dies Alemanya o els Països Baixos.

Des de l'inici de la pandèmia, a mitjans de febrer, a Itàlia hi ha hagut 65.857 víctimes mortals per coronavirus.

 

Diverses persones assegudes en un cafè de Roma (EFE / Massimo Percossi)

 

Europa endureix els confinaments

Mentrestant, la majoria de països del continent endureixen les restriccions davant l'arribada de les festes de Nadal i l'augment de contagis i defuncions.

El mateix dia que l'Agència Europea del Medicament ha avançat una setmana la decisió sobre la vacuna de Pfizer i BioNTech, França ha registrat 11.532 contagis nous, una xifra molt superior als 3.063 positius notificats el dia anterior. Des de l'inici de l'epidèmia, al país s'han confirmat 2,39 milions de casos. El balanç de l'Agència de Salut Pública assenyala que en les últimes 24 hores hi ha hagut 314 defuncions en hospitals.

 

 

Londres passa al nivell màxim de restriccions

Al Regne Unit, el ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha anunciat que Londres i algunes zones dels comtats d'Essex i Hertfordshire passaran al nivell màxim de restriccions. A partir d'aquest dimecres, tancaran bars i restaurants amb l'única excepció dels que facin entregues a domicili o facin menjar per emportar-se.

Amb les noves mesures no podrà haver-hi cap reunió social a l'interior i només es permetran trobades entre gent de diverses llars a l'exterior i amb un màxim de sis persones. També tancaran els gimnasos.

 

El Regent Street de Londres, amb llums nadalenques, aquest dimarts (EFE)

 

La situació al Regne Unit és difícil i, en les darreres hores, s'ha detectat una "nova variant" de la Covid-19 que es propaga a gran velocitat per Londres i el sud d'Anglaterra.

Els experts alerten el govern que la possibilitat de suavitzar les mesures abans de Nadal costaria "moltes vides". Davant la possibilitat que els serveis sanitaris es vegin desbordats a finals de mes per l'augment de contagis, les publicacions mèdiques British Medical Journal i Health Service Journal han unit forces per avisar que molta gent pot vincular un relaxament de les restriccions amb "un permís per abaixar la guàrdia".

 

 

 

El públic surt del teatre on es representen "Els miserables", aquest dimarts al vespre a Londres (EFE)

 

Entren en vigor les noves mesures a Alemanya i als Països Baixos

A partir d'aquest dimecres, Alemanya tancarà els comerços no essencials en un cop important a l'economia abans de les festes. Les noves restriccions, anunciades aquest diumenge per la cancellera, Angela Merkel, busquen evitar un "col·lapse" del sistema sanitari. El director de l'Institut Robert Koch de virologia, Lothar Wieler, ha assegurat que "les xifres de contagis són més altes que mai i continuen pujant".

També aquest dimecres és quan les classes d'escoles i instituts dels Països Baixos passaran a ser virtuals, en l'inici d'un confinament total que durarà fins al 19 de gener.

ARXIVAT A:
Itàlia Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut