Façana de l'Hospital Clínic
Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona

Els Mossos contraataquen i fan caure la web amb les dades robades pels delinqüents del Clínic

Hi havien penjat una petita part de les dades robades a l'hospital, i la policia ja va anunciar que intentaria un contraatac

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han aconseguit fer caure els dos servidors on el grup de ciberdelinqüents RansomHouse van penjar la informació robada a l'Hospital Clínic fa un mes.

Ho han fet amb un atac com els que utilitzen els hackers per fer caure pàgines web, una estratègia que van explicar dijous passat, quan es va saber que les havien penjat.

Els delinqüents van penjar-hi entre 3 i 4 gigues d'informacions diverses de les 4.500 gigues que van afirmar que havien robat en l'atac informàtic que, a més, va afectar greument el funcionament de l'hospital.

La notícia l'ha avançat el diari Ara, que ha verificat que després de l'atac de denegació de servei, DDoS, organitzat pels Mossos, els servidors, que són a la xarxa Tor, no són accessibles.

No se sap on són físicament els servidors silenciats, però és molt possible que els ciberatacants del Clínic segueixin amb més accions per intentar forçar-lo a pagar el rescat de més de 4 milions d'euros que van reclamar.


"Ciberpatrullatge" a internet

Els Mossos, que no han donat cap detall tècnic de l'operació, ja van fer un contraatac similar poc després de l'atac al Clínic, i van aconseguir bloquejar els dos servidors que van fer servir llavors.

Des de llavors han estat fent "ciberpatrullatge" a internet per trobar les dades abans que es publiquessin o es venguessin, i per eliminar-les si arribaven a penjar-se.

L'hospital ha anat recuperant la normalitat al llarg de les setmanes, després d'haver hagut de suspendre i reprogramar moltes operacions, visites externes, extraccions i tractaments oncològics.

En concret, la primera setmana van haver de desprogramar 4.000 analítiques, 300 operacions i més d'11.000 visites a consultes externes, i van derivar els casos més greus i urgents a altres hospitals.

 

 

ARXIVAT A:
SalutCiberdelicteHospital Clínic
Anar al contingut