Els Mossos desallotgen l'oficina d'un fons d'inversió ocupada pel Sindicat de Llogaters

Els activistes reclamaven poder renegociar els lloguers de 250 famílies que viuen en onze finques propietat d'Azora, que qualifiquen de "tercer fons voltor de l'Estat"
Actualitzat
TEMA:
Habitatge

Unes 150 persones convocades pel Sindicat de Llogaters han ocupat aquest dilluns a la tarda una oficina del fons d'inversió Azora al carrer Pujades de Barcelona.

Era una acció sorpresa que buscava poder renegociar els contractes de lloguer de 250 famílies d'onze finques a Badalona, Barcelona, Granollers, l'Hospitalet i Terrassa.

 

Tots els afectats tenen en comú, segons el sindicat, que els seus pisos pertanyen a Azora, que qualifiquen de "tercer fons voltor de l'Estat".

A finals d'estiu, el Sindicat de Llogaters va començar a rebre denúncies d'augments del lloguer "abusius" a Badalona i, després de fer-los públics, van començar a rebre avisos d'altres casos a altres ciutats.

Unes 150 persones han ocupat una oficina del fons Azora

Segons el sindicat, algunes d'aquestes persones han vist com els aplicaven augments de fins un 80% a les quotes. El portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, ha qualificat aquestes pujades d'"absolutament irracionals":

"Cada cop més edificis sencers que han estat comprats per fons voltor es planten, s'asseuen i diuen 'fins que el fons voltor no s'assegui, nosaltres no marxarem i tampoc acceptarem aquesta pujada abusiva absolutament irracional.'"

 

Després de més de tres hores d'ocupació, agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desallotjat l'oficina.

 

La policia ha explicat que s'ha estat mediant amb els activistes perquè les 150 persones marxessin de forma voluntària, cosa que moltes han fet. Algunes que encara quedaven a l'oficina han estat tretes de l'oficina per agents dels Mossos.

 

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els darrers manifestants que havien ocupat l'oficina

 

Augments dels lloguers d'un 80%

Precisament aquest dilluns, alguns veïns de l'edifici de Badalona havien de signar un nou contracte, però s'hi han negat. Els demanen 1.760 euros, en comptes dels 1.050 que pagaven fins ara.

Un dels afectats, José Luis Pellinacci, ha explicat que tenen intenció de continuar pagant la mateixa quantitat:

"Actualment estem pagant 1.050 euros de lloguer i seguirem fent el mateix fins a aconseguir un contracte just, equilibrat i que compleixi la llei."


El Sindicat de Llogaters també reclama al govern espanyol que reguli els lloguers per evitar que aquesta mateixa situació afecti les 13.500 persones que viuen en pisos d'Azora. 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut