"Guernica" de Picasso. Museu Reina Sofia (Foto EFE: Chema Moya)

Els museus reobren al públic, amb aforament reduït i limitacions

Aquest cap de setmana ha estat el moment escollit per molts equipaments museístics. Una desena de museus de les comarques de Lleida i del Pirineu i Aran han reobert al públic, a Madrid han obert el Prado i el Princesa Sofia i a França, el Palau de Versalles
Redacció Actualitzat
TEMA:
Museus

Els museus tornen a l'activitat de manera esglaonada. Durant aquesta setmana han començat a obrir les seves portes amb condicions especials: un aforament més reduït i amb totes les mesures de seguretat que dicten les autoritats sanitàries.

Aquest cap de setmana ha estat el moment escollit per molts equipaments museístics per fer el pas. I la prova és que una desena de museus de les comarques de Lleida i del Pirineu i Aran han reobert al públic.

 

Aquesta vegada amb limitacions, ja que s'han suspès les visites guiades i els tallers en espais tancats i només es pot accedir als equipaments individualment o en grups de convivència.

Molts dels centres, entre ells el Museu de Lleida, ofereixen accés gratuït durant els primers dies de la reobertura.

 

 

Museu de Lleida

 

Cap de setmana de museus a Lleida

Així doncs, amb un terç de l'aforament ha reobert el Museu de Lleida, tant l'exposició permanent com la mostra d'obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch Viladegut.

Josep Giralt, director del Museu de Lleida:

"Entenem que després de tants mesos tancats, passejar i gaudir de la història i de l'art pot generar moments de tranquil·litat i satisfacció diferents dels que hem viscut aquests darrers mesos."

 

Aquest dissabte també han obert als visitants els següents equipaments museístics de Lleida: el Museu d'Art Jaume Morera, el Museu de l'Aigua i el Museu de l'Automoció Roda Roda.

La setmana vinent reobre la Casa dels Gegants i el Centre d'Art la Panera ho farà el 16 de juny

 

Terres de Lleida i Aran

Sis espais més de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran també han reobert al públic aquest dissabte amb totes les mesures de prevenció i higiene. Es tracta del Museu de la Noguera, el Museu de Cervera, el Museu de la Conca Dellà, el Museu de Tàrrega Urgell, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el Museu Hidroelèctric de Capdella.

El Museu de Guissona ho farà el dia 8 de juny i el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona el 13, mentre que el Museu Diocesà d'Urgell i el Musèu dera Val d'Aran obriran durant la segona quinzena del mes de juny.

 

Tarragona i el Vendrell

Aquest cap de setmana també hi ha oferta museística al Vendrell, al Museu Pau Casals. A Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic retorna amb una iniciativa atractiva: l'accés gratuït als jaciments fins al 21 de juny.

 

Museu Pau Casals al Vendrell

 

 

Altres museus que s'han obert aquest cap de setmana

A fora de Catalunya la tònica és la mateixa i els museus volen tornar a delectar el seu públic. El Museu del Prado, a Madrid, s'estrena amb una selecció de les seves millors obres, 250 quadres concentrats en les 16 sales que toquen a la Galeria Central.

L'obertura es fa amb aforament limitat i amb l'entrada gratuïta aquest cap de setmana. Aquesta exposició excepcional es desmuntarà a mitjans de setembre i les obres tornaran als seus llocs habituals.

 

Museu del Prado

 

També ha reobert el Museu Reina Sofia, on aquest matí ja es veien visitants contemplant el cèlebre "Guernica", de Picasso. Però aquesta vegada les sales, tant d'un museu com de l'altre, no s'han omplert com ho feien abans de la pandèmia.

I a França, el monumental Palau de Versalles ha obert amb la presència del ministre de Cultura francès. A França, molts museus ja van obrir les seves portes el 2 de juny.

 

Obra de Picasso al Reina Sofia (Foto EFE: Chema Moya)

 

 

Barcelona va començar a obrir museus dilluns

A la capital catalana, el pavelló Mies van der Rohe també torna a rebre visitants amb les entrades a meitat de preu durant tot aquest mes. A més, molts dels museus, demà, primer diumenge del mes, faran jornada gratuïta de portes obertes.

Dilluns passat, els museus de Barcelona van començar a activar-se i el primer de fer-ho va ser CaixaForum, que recomanava al seu públic adquirir les entrades online.

Dimarts ja havien obert les seves portes el Born Centre de Cultura i Memòria, el MUHBA de la plaça del Rei, el Museu del Disseny, les dues seus del Museu Etnològic, el Reial Monestir de Pedralbes, el Museu Frederic Marés, el Castell de Montjuïc i l'Arxiu Fotogràfic.

MACBA i Foto Colectania ho feien l'endemà, el 3 de juny.

 

Museu Mies Van der Rohe a Barcelona

 

La Virreina, el Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats i La Capella reobriran el 9 de juny i l'endemà ho farà el MNAC.

El Museu Picasso, el més visitat de la ciutat de Barcelona, tornarà a rebre visitants el dia 12 de juny, així com el CCCB, la Fundació Vila Casas i la Fundació Tapies.

El CosmoCaixa i el Museu de Ciències Naturals reobriran a partir de la fase 2, la setmana que ve. La Fundació Miró té previst obrir a partir de mitjans de juny i la Pedrera, al juliol.

També reobriran al juliol el Museu de Montserrat i el Museu Dalí de Figueres.

ARXIVAT A:
Museus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut