aeroport de Schiphol (Amsterdam) amb gent esperant per facturar
Els passatgers procedents de Sud-àfrica van aterrar divendres a l'aeroport de Schiphol (Reuters)

Confirmats 13 casos d'òmicron als Països Baixos entre passatgers de Sud-àfrica

El Regne Unit, Alemanya i Itàlia són altres països europeus que han comunicat casos d'aquesta variant de coronavirus durant el cap de setmana

Actualitzat

Les autoritats sanitàries dels Països Baixos han confirmat que hi ha almenys 13 casos de la nova variant òmicron entre els 61 passatgers procedents de Sud-àfrica que divendres van donar positiu de coronavirus en les proves que els van fer després d'aterrar a l'aeroport Schiphol d'Amsterdam.

L'Institut de Salut Pública continua analitzant totes les mostres recollides als 61 casos positius entre els 624 passatgers d'un vol de Johannesburg i un altre de Ciutat del Cap. Per tant, els casos podrien augmentar.

Els avions de l'aerolínia KLM estaven en ruta quan el govern holandès va prohibir els vols procedents del sud d'Àfrica, seguint les recomanacions de la Unió Europea.

Les persones potencialment infectades estan aïllades en un hotel d'Amsterdam.

Les mesures per frenar l'expansió de la Covid als Països Baixos inclouen, des d'aquest diumenge, el confinament nocturn, i totes les botigues no essencials hauran de tancar a les 5 de la tarda.

Més casos a Europa

Durant aquest cap de setmana, diversos països europeus han detectat casos d'aquesta nova variant del coronavirus, després del primer que es va conèixer divendres a Bèlgica.

Al Regne Unit hi ha tres casos que ara estan fent quarantena, segons ha informat el ministre de Sanitat, Sajid Javid. Dos dels casos s'haurien identificat a les localitats de Chelmsford i Nottingham, i estarien connectats.

A Itàlia, hi ha un altre cas d'una persona procedent de Moçambic, segons han detectat els laboratoris a Milà.

A Alemanya hi ha tres casos més, d'un vol que ha arribat a Munic des de Sud-àfrica, i se sospita de més.

L'expansió de la nova variant de la Covid es va estenent per tot el món i s'amplien les restriccions per intentar contenir-la.

Israel és el país que ha anat més enllà i ha prohibit l'entrada als estrangers durant els pròxims 14 dies, sense distingir-ne la procedència.

ARXIVAT A:
Coronavirus Certificat Covid
Anar al contingut